DIY: frigolit Beläggning

October 12

DIY: frigolit Beläggning


Frigolit är ett lätt utformad material som du kan använda traditionella trä arbetsredskap för att forma och mögel att uppnå snyggt detaljerade skulpturer. Tyvärr är det också bräcklig med små bitar lätt brytas från och med en måttlig mängd tryck. Om du vill lägga en skyddsnivå för färdiga frigolit skapelser du behöver för att belägga material med en tunn hård beläggning. När de väl torkat beläggningen skapar ett skal som tillför styrka till styrofoam, att hålla den från skada på grund av normalt slitage. Även om det finns flera skyddsbeläggningar som finns på marknaden, kan du DIY en beläggning själv med hjälp av latex primer och fogmassa.

Instruktioner

• Blanda en latex primer och gips fogmassa tillsammans i en kopp eller en liten hink beroende på mängd som behövs för täckning, användning av lika delar av varje. Blanda de två grundligt med en trä omrörare till två till tre minuter tills du har en beläggning som du kan borsta över frigolit.

• Testa blandningen på en skrot bit av skum genom att borsta ett tunt skikt av materialet över skummet med en pensel. Titta på skummet under omkring fem minuter, letar efter tecken på smältning. Om skummet förblir hela, då blandningen är säker att använda på skum objekt som du tänker täcka.

• Pensla blandningen över frigolit objekt med pensel för jämn täckning. Täck någon del av frigolit som du vill lägga till en hård skyddskåpa till. Låt beläggningen torka i cirka två timmar.

• Sand den hårda beläggningen med hjälp av fint slippapper för att ta bort någon av de penseldrag märken kvar formen applicering av blandningen. Torka klart med ett slag trasa och finish som önskas. Beläggningen tar en vattenbaserad färg lätt, i egenskap av en primer för frigolit.


Relaterade artiklar