Frigolit Boat Projekt

May 15

Frigolit Boat Projekt


Vitt och lätt, är frigolit mer än bara packa jordnötter och koppar. Eftersom isoleringsskummet gör sådan extrem miljöskador när de förbränns och tar så lång tid att bryta ner, överväga att återanvända material för hantverk projekt. Bortsett från att göra smycken och figurer, är frigolit idealisk för att skapa hemgjord leksak båtar.

Frigolit Segelbåt

Den här båten är inte bara lätt för barnen att göra men ger en möjlighet att förklara vad dra är i form av en segelbåt. Börja med att stansa ett hål i en frigolit bricka, som liknar den typ du får när du köper kött i affären. Stick en kebab spett genom hålet och fäst det med några bitar av tejp eller droppar av lim. Lägg ett segel genom att skära en bit av en ren vit blad. Placera den i en bassäng med vatten med en fläkt som blåser på den, omväxlande hastighet för att förklara principerna för drag.

Frigolit Roddbåt

För detta projekt du behöver ett block av frigolit minst 4 inches tjock, precis den typ som kommer med elektronisk utrustning. Med sax eller en Exacto kniv, skär frigolit i en halv oval form ungefär 8 inches lång. Du vill ha den smala änden av den ovala vara något spetsiga, som en verklig roddbåt, så se till att trimma ner det till denna form. Sedan, med hjälp av en mejsel, gräva ut mitt i båten för att urholka det. Samla alla spån av frigolit i en väska, för senare användning. Mejsla ut två spår i båten för paddlar för att vila mot. Skapa två paddlar för båten ur hantverks pinnar. Skär ett hantverk pinne i halv och limma de två halvorna till botten av en fullstor hantverk pinne. Upprepa detta igen och du har två paddlar. Den här båten är perfekt för två lätta dockor.

Tiny Segelbåt

Detta hantverk är lämplig för mycket små barn med utvecklings motorik och lite begreppet flytande och sjunkande. Skölj ur ett brett mun flaska och fyll den till hälften med vatten, tappa blå karamellfärg i det. Sätt på locket och swish flaskan kraftigt, för att blanda färgen. Stick en tandpetare i mitten av en frigolit förpackning jordnötter. Skär en liten triangel av papper och tejpa fast den tandpetare som ett segel. Tryck försiktigt segelbåt i flaskan. Du kan behöva något förkorta tandpetare för att få igenom. Låt barnet flytta flaskan runt, skapa mjuka vågor för liten båt att segla igenom.


Relaterade artiklar