Så här testar du en bränslepump i en 1999 Ford Mustang

June 13Bränslesystemet i 1999 års Ford Mustang är en återgång mindre system som använder en bränslepump modul för att leverera och modulera strömmen till pumpen och variera hastigheten med vilken pumpen går. Test av bränslepumpen i denna Mustang liknar testa äldre Must, med undantag för att lägga till en bränsletryckregulator test. Den genomsnittliga hem mekaniker kan testa detta system på några minuter.

Instruktioner

• Placera kilformade stoppklossar bakom och framför framhjulen i Mustang. Kick hjulklossar med hälen för att tvinga dem säkert mot däcket, vilket hindrar bilen från att rulla.

• Höj bakhjul bilen av marken med a domkraft placed under mitten av de (differential) bostäder i den bakre delen av bilen. Placera jack står under båda bakaxel rör som förbinder de bakre hjulen till differentialen. Sänk domkraften tills axelrören vilar på läktarna.

• Fäst batteriklämmor på fordonskretsprovare till Mustang batteri ligger i förarsidans framför motorrummet. För att göra detta, pressa den isolerade delen av klippet att sprida sina fjäderbelastade metallbackar och sätt de öppna käftarna över batteripolen. Släpp klippet.

• Vrid tändningsnyckeln till "RUN" och testa bränslepumpen säkringen i under huven säkringsblocket genom att trycka på länge, skarpt pekade sond slutet av testare till de små metallprovstift syns på exponerade numrerade slutet av smälta, som skjuter ut från säkringsblocket. Byt ut säkringen om den röda lampan på testaren tänds indikerar strömmen är närvarande på en provstift och den gröna lampan på testaren tänds indikerar marken förekommer på andra provstift.

• Skjut sonden slutet av testaren till baksidan av bränslepumpens elektriska kontaktdon i hålrummet som innehåller den rosa tråd med en svart rand, så att sonden kommer i kontakt med metallterminaler inuti elektriska kontaktdon. I 1999 Mustang det elektriska kontaktdonet är under bilen, framför bränsletanken, nära bränsleledningarna. Ha en medhjälpare vrida om nyckeln till "START" -läget och observera testaren. Ström kommer att visa den röda lampan på testaren.

• Byt bränslepumpen drivrutinsmodulen om strömmen inte är närvarande.

• Avlasta restbränsletrycket i systemet genom att ta bort bränslepumpen säkringen ur under huven säkringsblocket och starta motorn. Bränslepumpen säkring kan dras ut ur säkringsblocket med en säkring avdragare eller en liten par nål-tång, men försiktighet bör iakttas att inte krossa plastsäkringen. Starta motorn och låt Mustang på tomgång tills motorn stannar anger bränsletrycket har lättat.

• Skruv metall änden av bränsletrycket testarens slang medurs på den gängade testporten finns på bränslekanalens (kallas ibland ett bränslegrenrör) som är fäst till toppen av bränsleinjektorerna som är belägna på insugsgrenröret mellan cylinderhuvudena . I 1999 Mustang den gängade testporten är placerad på passagerarsidan av bränsleskenan nära framsidan av motorn.

• Sätt tillbaka bränslepumpen säkringen genom att trycka ordentligt i facket det kom ut ur. Ta en hjälpare cykel av tändningslåset och en tre gånger och sedan försöka starta motorn. Detta kommer att vända bränslepumpen på och prime bränslesystemet. Observera nålen på mätaren ansiktet och notera trycket indikeras av nålen position på mätaren ansiktets numrerad skala. Om trycket är lägre än 45 psi, byt bränslepumpenheten.


Relaterade artiklar