Om Bayeuxtapeten

May 15

Om Bayeuxtapeten


Bayeuxtapeten är ett broderi från medeltiden som skildrar slaget vid Hastings och den normandiska erövringen av England 1066 och föregående händelser.

Signifikans

Om Bayeuxtapeten


Tapeten är historiskt betydelsefulla för sina skildringar av de händelser som ledde fram till den normandiska erövringen. Några av dessa händelser beskrivs inte någon annanstans.

Historia

Om Bayeuxtapeten


Den första omnämnandet av Bayeuxtapeten var 1463 i räkenskaperna för Bayeux katedralen. I 1476, var det som anges i inventeringen där. Det visades i katedralen vid speciella tillfällen fram till 1842, då den lades på permanent display. Det bor nu i specialbyggda Centre Guillaume le Conquerant galleri i Bayeux, Normandie.

Funktioner

Huvud berättelsen berättas i bilder i mitten av väv. De övre och nedre gränser ibland dekorativt, men ibland har en subplot. Händelserna beskrivs också i texten.

Material

Bayeuxtapeten duken är oregelbundna längder av linne, tjugo inches bred, gått samman för att bilda en 232-fot-lång bit. Broderiet gjordes i ull i följande färger: terrakotta, blå-grön, guldgul, olivgrönt, blått, mörkblått och salvia grönt.

Geografi

Den dekorativa broderi är i samma stil som några medeltida engelska mönster, vilket antyder att den väv gjordes i England.

Tidsram

Om Bayeuxtapeten


Odo, biskopen av Bayeux from 1030-1097, är en central figur i berättelserna som visas på tapeten. På grund av detta, och eftersom det hamnade i hans domkyrka, förutsätts att tapeten gjordes för honom. Stilen av ornament stöder också denna teori.


Relaterade artiklar