Hur importera en Alfa Romeo

March 27Alfa Romeo är en av Italiens mest kända bil Marques de eleganta fordon mycket eftertraktade. Om du har köpt en Alfa Romeo utomlands, kan du importera den till Förenade kungariket så länge du är klar med alla nödvändiga papper. Kraven är desamma för Alfa Romeos eftersom de är för något annat bilmärke, men det är viktigt att följa instruktionerna igenom i rätt ordning som några av de tidigare stegen kommer att ge dig pappersarbete du behöver senare.

Instruktioner

• Se till att fordonet är trafiksäkra. Om du tänker köra den på allmän väg, måste den uppfylla både vägfordon (konstruktion och användning) Regulations 1986 och vägfordonet Ljus Regulations 1989.

• Bevisa att Alfa uppfyller säkerhets- och miljöbestämmelser genom att ha rätt pappersarbete. För högerstyrda bilar, är en kopia av det europeiska Certificate of Conformity tillräcklig, men om Alfa är vänsterstyrd och var ursprungligen registrerat i Europeiska unionen, kommer du antagligen behöva ett intyg om ömsesidigt erkännande. Detta bevisar att ombyggnad har genomförts för att göra bilen lämplig för brittiska vägar, såsom att ändra strålkastarna så att strålen dips till vänster. Om du är osäker på om din Alfa behöver ett intyg om ömsesidigt erkännande, kontakta Vehicle Certification Agency genom att ringa 0117 952 4191.

• Betala eventuell moms eller tull på grund på Alfa till HM Revenue and Customs om du importerar det från Europeiska unionen. Du kan göra detta online genom att använda Anmälan av fordons ankomster tjänsten, även om du måste ställa in en regering Gateway-konto för att göra detta. Moms beror på Alfa själv, tillsammans med alla tillbehör du köpt med den, och leveransavgift. Gör betalningen så fort du kan, eftersom du inte kommer att kunna registrera ditt Alfa tills du har gjort det. Du kanske inte behöver betala moms om Alfa kommer från länder utanför EU.

• Registrera din Alfa med DVLA om du är bosatt i Storbritannien eller DVA om du bor i Nordirland. Gör på samma sätt som om du registrerar ett nytt fordon, men också bifoga allt pappersarbete i samband med din Alfa, inklusive utländska handlingar, en faktura från leverantören visar det datum då bilen samlades, och HM Revenue and Customs former för att visa du har betalat någon mervärdesskatt eller tull betalas. Skicka inte kopior av dessa handlingar - du måste bifoga originalen.

• Försäkra din Alfa med en brittisk-auktoriserat försäkringsbolag. Den lagstadgade miniminivå för de försäkringar är tredje part, men du kanske vill välja en högre nivå av skydd för din Alfa. Körning utan försäkring är olagligt och polisen har befogenhet att beslagta och även skrot oförsäkrade fordon.


Relaterade artiklar