Rita & Skuggning Tekniker för barn

May 1

Rita & Skuggning Tekniker för barn


Barn njuta ofta uttrycka sig kreativt, och en av de enklaste sätten att göra detta är genom att dra. Vissa barn kan njuta av konst så mycket att de skulle vilja veta hur man gör sitt arbete bättre. Att lära dem att rita och skuggteknik, använder pennor initialt, som barn är bekanta med att hålla pennor och de är inte mycket rörig.

Observation

En stor del av att lära sig hur man drar är att lära sig att se. Sätt ett enkelt objekt, till exempel en boll eller ett ägg, på en plan yta och släcka ljuset. Ge barnet en ficklampa och be honom eller henne att skina ljuset på objektet. Flytta ljus runt och se hur det ändrar skuggor på objektet och tabellen som den sitter på. Låt barnet observera så länge han eller hon önskar. Prova samma sak med andra, mer komplexa föremål, såsom favoritleksaker eller lysa ljuset runt ansiktet för att låta barnet se hur skuggorna förändras. Detta är en bra övning för att lära sig hur skuggor fungerar och flytta så att de kan kopieras i en ritning.

Former

Det bästa sättet att lära sig att rita och skugga är att börja med några enkla former. Block och bollar är båda mycket enkla. Uppmuntra barnet att rita formen så exakt som han kan, inte oroa dig för detaljer som designer, mönster eller markeringar. Barn kan förlora intresset för vanligt former snabbt, så gå vidare till former som är mer komplexa eller intressant. Till exempel, be barnet att försöka dra en favoritbok.

Avancerad Skuggning

Be barnet att gnida sin penna jämnt över ett pappersark, vilket gör mörka märken och ljusa fläckar. Ett barn kan finna denna övning roligt. Det är möjligt att göra ett brett spektrum av nyanser med samma penna. Be barnet att tänka på vilka nyanser är mörkast och som är lättaste. Be barnet att följa ett objekt, rita en skiss, sedan lätt beskriva sektioner som är mörkast till sätter upp på ritningen för att imitera objektet, som en färg-by-nummer, innan skuggning det. Ett barn kan njuta av kläckning som en skuggning metod. Detta innebär att flera parallella penndrag för att skapa linjer snarare än mjuk skuggning. Fler stroke göra en mörkare skugga.

Komplexa objekt

Ta en titt på en "hur man tecknar" bok. Sådana böcker är oftast inte till stor hjälp för att lära sig att rita, men de kan visa barnen hur ett objekt kan brytas ned till enkla former för att göra det enklare att göra. Be barnet att försöka bryta ned något komplex, såsom en hund eller en katt, i enkla cirklar, cylindrar och koner. Använd former för att försöka reproducera den allmänna formen på objektet, sedan lägga till detaljer och skuggning. För skojs skull, använder samma teknik för att göra imaginära varelser.


Relaterade artiklar