Hur man hävda äganderätt på ett övergivet fordon

December 5Så du har märkt en bil sitter på vägkanten, och du kan inte påminna mig någonsin sett någon som kör den. Du börjar tro att du skulle vilja lägga vantarna på den där bilen, om det nu inte finns någon ägare. Påstå ägandet på ett övergivet fordon har gjorts tidigare, och du kan göra det så länge du följer lagen. Det finns två vanliga sätt du kan göra anspråk på äganderätten till en övergiven fordon, och några fällor att undvika när du söker äganderätten till fordonet.

Instruktioner

• Du måste vara försiktig innan någon åtgärd vidtas eller så kan du riskera en kriminalregister. Det finns ingen rättslig definition av en "övergivna fordon", men det finns vissa egenskaper som hjälper dig att avgöra om det verkligen är "övergivna". Dessa inkluderar, men behöver inte samtliga följande indikatorer: Oavsett beskattas eller inte Insläpp / olåst Flat däck / hjul saknade Fönster / trasiga Utbränd Rostiga bromsskivor innehållande avfall Betydande skador Mould på insidan Stationär för en betydande tid saknas en eller fler plattor Placering av fordons Uppgifter om fordon som innehas av DVLA Status mark där fordonet befinner Du bör också överväga om bilen är "övergivna" i en privat parkeringsplats eller på allmän väg. Om det är i en privat bil parkera den kan betraktas som egendom parkeringen ägare.

• Du bör rapportera den övergivna bilen till din kommun och inte polisen. Nästa steg är att gå till Driver and Vehicle Licensing Agency (DVLA) för att fastställa om bilen har en registrerad ägare. Om du lyckas komma i kontakt med ägaren, berätta för honom eller henne att bilen kommer att bogseras på hans bekostnad. Det kommer att motivera henne att skicka titeln så att du kan ta hand om bilen.

• Om ägaren samtycker då du kommer att registrera bilen som din egen.

Påstå ägande på auktion

• Gå till din lokala DVLA och rapportera den övergivna bilen. Berätta officeren bilens registreringsskylt antal, färg, modell, skatteinformation och exakt plats. Fråga officer om han kan spåra ägaren till bilen så att du kan ta ansvar för det.

• Håll koll på bilen, om DVLA inte kan spåra ägaren. Chansen är stor, bilen kommer att bogseras och drag företaget kommer att auktionera bort det till högstbjudande.

• Ta din ekonomi och köpa bil på auktionen. När du har loggat titeln till bilen, det är din.


Relaterade artiklar