Hur man tar bort lukt från Microwave Skåp

December 24

Hur man tar bort lukt från Microwave Skåp


Den tätt tillsluten inre skåp eller matlagning område, i en mikrovågsugn är ökänd för att hålla på obehagliga lukter. Även om det kan tyckas svårt att bränna mat i mikrovågsugn, händer det, vilket resulterar i mindre än färska lukt varje gång du öppnar mikrovågsugnen dörren. I likhet med andra köksapparater, mikrovågor dra nytta av regelbunden rengöring. Rengöring av din mikrovågsugn för att ta bort lukter gör apparaten mer tilltalande att använda och hjälper dig att undvika en illaluktande kök varje gång du lagar mat.

Instruktioner

• Ta bort den roterande mikrovågsugn plattan från mikrovågsugnen. Tvätta bort det med outspädd vinäger och en svamp för att ta bort fläckar och lukt. Skölj plattan med vatten och torka med en ren trasa. Ställ plattan åt sidan.

• Tvätta insidan av mikrovågsugn med en svamp som fuktats med ättika. Skölj svampen, efter behov, för att tvätta bort mat och fett avlägsnas från insidan av mikrovågsugnen. Torka insidan av mikrovågsugn med en ren trasa, utan att torka av vinäger från ytan. Placera den roterande mikrovågsugn plattan tillbaka i mikrovågsugn.

• Combat återstående obehagliga lukter i mikrovågsugn med en naturlig deodoriserande blandning. Häll en kopp vatten i en mikrovågsugns skål. Lägg 1/2 dl hackad färsk citron och fyra hela kryddnejlikor. Microwave lösningen i 10 till 15 minuter, på "High" inställning, att föra den till en koka.

• Ta bort skålen, försiktigt, från mikrovågsugnen. Låt mikrovågsugn dörren bredden för tre till fem timmar för att vädra ut insidan och låt citron och kryddnejlika doft fräscha resten av köket.


Relaterade artiklar