Kan jag använda vita bomullshandskar man hanterar negativ?

March 23

Kan jag använda vita bomullshandskar man hanterar negativ?


Hantering fotografiska filmnegativ är jobbig. Damm och smuts lätt samlas på ytan och den faktiska plasten i filmen är känslig för repor och veck. Hantera negativ med största omsorg och aldrig med bara händer för att hålla dem i gott skick.

Regelbundna bomullsvantar

De naturliga oljor på din hand kan lämna märken på din filmnegativ som kan vara svåra att ta bort och ofta kräver specialfilm renare att helt rensa bort. För att undvika kontaminering dina värdefulla bilder, använda vita bomullshandskar för att hantera alla dina filmnegativ.

Luddfria bomullshandskar

Du kanske vill överväga luddfria vita bomullshandskar. Trots att de är dyrare, de är värt det. Bomulls handskar som inte är luddfri kommer att lämna små vita bitar av skräp, vilket gör återgivning dammfria utskrifter mycket svårt.

Neoprenhandskar

Under extrema omständigheter "försämrats negativ, speciellt nitrater, kan avge en märkbar och skadlig lukt" säger Conservators of Fine Arts och materiell kultur. Om du hanterar försämrats negativ, bär neoprenhandskar i stället för vit bomull för att skydda din hud. Annan skyddsutrustning, såsom en ansiktsmask, rekommenderas också.


Relaterade artiklar