Hur man tar Street-Visa foton för Google Maps

September 1

Hur man tar Street-Visa foton för Google Maps


Google Maps är en tjänst som ger gratis kartor över världen baserat på bilder tagna från satelliter och flygplan. På vissa platser, Google skickar kamerautrustade fordon på gatorna för att ta bilder, som sedan visas som Street View-bilder i Google Maps och Google Earth. Människor bläddra i San Francisco, till exempel, och sedan zooma ner till gatunivå och se bilder som om de stod på gatan. Du kan ta dina egna bilder för att ingå i Street View, som tar emot bilder från människor via foto webbplats Panoramio.

Instruktioner

• Ta gatunivå bilder med en digitalkamera på en plats som för närvarande täcks av Google Maps Street View, som Paris, New York, Tokyo och San Francisco (se "resurser"). Rama in dina bilder så att folk kan se intressanta detaljer om ett landmärke, berömda korsningen och andra användbara utsikt över platsen.

• Registrera dig för ett konto på Panoramio (se "resurser").

• Ladda upp dina gatunivå bilder till Panoramio. Panoramio kommer att tilldela ett ID-nummer till varje foto. Detta nummer kommer att visas under bilden tillsammans med ett statusmeddelande om huruvida det har granskats för godkännande. Panoramio avvisar bilder ifråga för Street View, om de har reklam eller rasistiskt eller sexuellt explicit, till exempel. Läs Panoramio policy acceptans för mer information (se "resurser").

• Logga in på ditt Panoramio-konto och titta på statusinformation under dina foton. Panoramio inte säga hur lång tid det tar att granska bilder, så om foto status inte har ändrats, vänta och kolla igen senare. Om ett foto möter Panoramio politik acceptans, kommer statusmeddelande ändras till "Detta foto är valt för Google Earth." Panoramio överför bilder om en gång i månaden till Google för att visa upp i Street View på Google Earth och Google Maps, efter då du kommer att kunna se ditt foto där.

• Besök en plats i Google Maps, zooma ner till gatunivå, och klicka sedan på en kameraikon för att se användaren in bilder för den platsen.


Relaterade artiklar