Slip Bly Träning

April 20

Slip Bly Träning


Slip leder är en av de vanligaste och effektiva verktyg som används i lydnadsträning för hundar. En grundläggande slip bly är en längd av kedja eller nylonband som är loopas runt hundens hals och stramar när drog, vilket gör att föraren att korrigera oönskade beteenden.

Rätt passform

För en slip ledning ska kunna fungera korrekt måste den vara rätt storlek för hunden. Kragen bör vara precis tillräckligt lång för att glida på lätt över hundens huvud. Om kragen är för kort, blir det svårt att sätta på; om den är för lång, kan det glida av.

Korrekt läge

När du lägger kragen på hunden, är det viktigt att lösa änden (slutet som ansluter till koppel) kommer under början av hundens hals, inte under. När kragen anbringas på detta sätt, kommer det att frigöra spänningen omedelbart efter att den drog. Helst kragen skulle rida högt på halsen bakom hundens öron, inte ner över axlarna.

Korrigeringen

När du använder slip bly, utför föraren en snabb, kraftig ryck i kopplet för att få hundens uppmärksamhet eller korrigera ett beteende som inte är önskvärd. Det är ofta föreslagit att denna bogserbåt efterliknar det sätt som en mor hund griper hennes valpar bakom nacken. Det kommer att påminna hunden att dess fokus bör ligga på föraren och att det inte ska bete sig på ett visst sätt. Slip leder är inte avsedda att användas med konstant tryck; "Kvävning" hunden är inte en effektiv träningsmetod.


Relaterade artiklar