Hur man rengör skräp från akvariegrus

April 14

Hur man rengör skräp från akvariegrus


Grus är en nödvändig komponent för alla hem akvarium. Inte bara grus gör din tank mer naturalistisk och attraktiv, främjar det också biologisk filtrering genom utrymme för nyttiga bakterier att växa. Liksom allt annat i ett akvarium måste grus rengöras regelbundet, vanligtvis minst en gång varannan vecka. Matrester och fiskavfall i gruset kan brytas ned till skadliga kemikalier. Traditionellt är det bästa sättet att rengöra skräp från grus är att använda en grus vakuum.

Instruktioner

• Ta av locket på akvariet och ställ den åt sidan. Du behöver gott om utrymme att röra armen runt.

• Fäst ena änden av plaströret till utgången hos grus vakuum. Det bör glida över en liten tub mycket tätt på baksidan av vakuumet. Placera den andra änden av plastslangen i hinken, som du ska placera dina fötter.

• Starta en sifon med grus vakuum genom att helt sänka ned den i ditt akvarium vatten och pumpa den fram och tillbaka i en vertikal rörelse tills vattnet börjar flytta upp vakuum genom plaströr och tömning i hinken.

• Twist mynningen av grus vakuum in grus; smuts och skräp bör sugas upp in i vakuum och in i skopan; gruset är alltför tung att bära. Upprepa detta med varje kvadrattum av grus i akvariet, men låt inte din tank avlopp med mer än 30 procent.

• Ta hand om det smutsiga vattnet i hinken och byt ut det tomma vattnet i akvariet med färskt vatten (eller saltvatten om du har ett saltvattensakvarium). Lägg den rätta dosen av dechlorinator, en vätska som neutraliserar klor och andra skadliga kemikalier i kranvatten (rätt dosering kommer att listas på förpackningen).


Relaterade artiklar