Hur man avgör en sy sångare maskin datum serienummer

April 21

Hur man avgör en sy sångare maskin datum serienummer


Singer började tillverka symaskiner 1851 när Isaac Singer grundade företaget. Två år senare blev det största symaskinstillverkaren i världen. Singer har utfärdat varje produktionskörning av symaskiner ett serienummer. Singer har bibehållit listor där så är möjligt om när och var de produceras varje sats av symaskiner med ett givet serienummer. I vissa fall har Singer även register över hur många symaskiner har ett visst serienummer.

Instruktioner

Identifiering av serienummer

• Hitta serienumret på symaskinen Singer maskinen. Du kan vanligtvis hitta detta på baksidan av maskinen eller under maskinen.

• Skriv ner serienumret och notera om det har en enda bokstav prefix, en dubbel brev prefix eller ingen bokstav prefix.

• För en dubbel brev prefix, kontakta Singer: s lista över två brev prefix serienummer. De dubbla bokstäver kommer att berätta om symaskinen tillverkades och hela serienumret kommer att berätta det datum. Maskiner med två brev prefix gjordes från 1924 till 1960-talet.

• Om maskinen har bara en enda bokstav prefix, ta Singer: s lista över enda bokstav prefix serienummer. Dessa maskiner är något äldre än de dubbla brev prefix modeller, med tillverkning otid 1900-1935.

• Om serienumret inte har ett brev prefix, slå upp Singer: s lista över några brev prefix serienummer. Dessa är några av de äldsta symaskiner som Singer har rekord, med emissions år som sträcker sig från 1871 till 1899. Singer inte har loggböcker för de tidigaste modellerna från första Singer symaskin 1851, men de serienummer sannolikt startade från nummer 1.


Relaterade artiklar