Hur man kan behandla en infekterad tatuering

May 8

Hur man kan behandla en infekterad tatuering


Tatueringar är mycket populära, djupt personlig och lite riskabelt. Liksom alla öppna sår, kan en tatuering smittas när du försummar att administrera ordentlig vård. Tack och lov, har miljontals människor blivit indränkta med färg, så vi har en uppfattning om vad man ska göra när en tatuering blir infekterad. Läs vidare för att lära hur man kan behandla en infekterad tatuering.

Instruktioner

• Kontrollera att din tatuering verkligen är smittad. Tatueringar som just har inked är ofta röd och irriterad. De har också ibland blöda, sekret bläck eller skorv över. Detta är normalt. Men om din tatuering utstrålar en grönaktig pus fortfarande röd i veckor efteråt, eller är varm och svullnad, huden kan ha en infektion.

• Kontakta tatuerare. Det första steget i att behandla en infektion är att gå direkt tillbaka till salongen och visa din tatuering till konstnären som inked det. De flesta tatuerare har utbildats för att leta efter infektion och har sett hundratals infektioner förstahandsinformation. I de flesta fall kommer de att kunna enkelt bekräfta eller förkasta uppfattningen att din tatuering är infekterad.

• Boka tid med din läkare. Efter återbesök salongen, bege dig till kliniken. Din primära läkare kommer att kunna diagnostisera en hudinfektion och ger dig rätt verktyg för behandling. Han eller hon kan ordinera ett antibiotikum, eftersom det är det vanligaste sättet att behandla huden infekterad från tatueringar. En läkare kan också beställa blodtester, beroende på de omständigheter under vilka du fick tatueringen.

• Använd en topisk salva såsom bacitracin, A & D salva eller Neosporin på webbplatsen om du har bekräftat att den är infekterad. Använd inte en aktuell grädde som en förebyggande. Detta kommer bara att täppa till huden och orsakar en infektion. Återigen, använd en aktuell antibiotika endast om du är helt säker tatuering redan är infekterad.

• Behandla en infekterad tatuering genom att hålla den torr vid alla tidpunkter. Vatten är den största fienden av din tatuering som det läker. Inte simma med en infektion, och gör ditt bästa för att undvika området helt och hållet när du tar en dusch.


Relaterade artiklar