Traditionella tyska Holiday Foods

January 30

Traditionella tyska Holiday Foods


När man tänker om olika typer av tyska livsmedel, är det vanligt att människor att fokusera på olika typer av potatis och korv. Bratwurst, Knackwurst och Varmkorv finns ofta på tyska festivaler och tyska restaurangmenyer parade med potatis. Runt helgerna, typisk tysk biljettpris sträcker sig långt bortom korv och potatis och inkluderar mat som gås, surkål och tårta.

Huvudrätt

Traditionella tyska Holiday Foods


Stekt gås är en populär punkt på många tyska julen menyer och serveras ofta med kroppkakor. Det finns flera recept för att förbereda grillat gås, inklusive rostning det med grönsaker, fyllning det med leverpastej och fyllning det med en brandied frukt dressing. I områden i Tyskland som var mestadels katolska, fisk var en traditionell jul måltid eftersom juldagen ansågs vara en dag av fasta. Av samma anledning är fisk också vanligt serveras på askonsdagen och hela fastan. Lax, öring och tunga är alla vanliga typer av fisk som används i de tyska semester måltider och serveras vanligtvis blau (vilket betyder blå på tyska). Mycket färsk fisk förvandlar en blåaktig färgton när framställts i ett lager som innehåller vinäger. Pepparrot och äpplen är också vanliga ingredienser för att använda när du förbereder fisk.

SmårätterKartoffel, eller potatis, är en populär sida skålen på tyska semester och kan framställas på ett av många sätt. Mest populära runt helgerna är potatissallad och kroppkakor. Andra populära potatis rätter inkluderar potatispannkakor, potatis soppa och stekta potatis. En annan populär tysk semester sida skålen är surkål. Surkål är traditionellt serveras på nyårsafton eftersom man tror att rikedom och välsignelser i det nya året. Surkål är tunt skivad grönkål som traditionellt tillagas med vin. Olika andra ingredienser kan tillsättas till den för ytterligare smak. Några populära tillägg är lök, bacon, enbär, kummin och grädde.

Semester Desserter

Traditionella tyska Holiday Foods


Lebkuchen är en populär jul efterrätt i Tyskland. De är honung kakor som bakas i olika former (kvadrater, hjärtan, halvcirklar), sedan iskallt och inredda. Traditionellt kommer en ung kvinna kombinera några Lebkuchen kakor med en ljus band och presentera dem för en ung man på juldagen. Under påsken i Tyskland ett lamm är en mycket populär symbol, därför har Osterlamm (påsk Lamb) blivit en mycket populär tysk semester dessert. Lamm kakor har blivit en central del av de flesta påsk middagsborden. Lamm kakor är gjorda av kaksmet men bakas i en form formad som ett lamm och typiskt dekorerad med florsocker.


Relaterade artiklar