De snabbast växande Bamboo

August 13

De snabbast växande Bamboo


Bambu är ett gräs som har en räckvidd på sorter, såsom små gräs bambu växer endast ett fåtal inches hög och den gigantiska timmer bambu växer upp till 25 fot långa. Det är en av världens snabbast växande växter, andra bara till Stilla jätten kelp. Liksom många gräs växer bambu och sprider sig via underjordiska rhizomer antingen i klumpar eller i lateral löpare. Även bambu är en snabbt växande växt, vissa sorter växer snabbare än andra.

Grön Säkrings bambu

Grön Hedge bambu, Bambusa multiplex, är en klumpar bambu som har en tät växtsätt. Det kommer att blockera en vy i två år och vara tjock och oframkomliga på fyra år. Den växer mellan 15 och 45 fot långa mycket snabbt, med smala culms (stolpar) av lite tjockare än en tum. Det är ett anbud bambu för subtropiska klimat, härdig i US Department of Agriculture zoner 9a och 10.

Seabreeze Bamboo

Seabreeze bambu, Bambusa malingensis, är en klumpar bambu som växer upp till 35 fot lång med culms 2 till 3 tum i diameter. Den har små, mörkgröna blad som växer ymnigt varje år och växer bra i kustområden som liknar dess naturliga livsmiljö kust Kina. Det är ett anbud bambu, bara hardy i USDA zoner 2 och 3. Det är en snabbväxande bambu som snabbt kommer att fylla i och screena ett område väl fastställts.

Giant Timber Bamboo

Giant Timber bambu, Phyllostachys har många sorter på en mängd olika färger, storlekar och variegations. Den växer mellan 20 och 70 fot lång, med mycket tjocka culms. Phyllostachys är en löpande bambu och förökar sig snabbt om det inte kontrolleras med rotbeskärning eller hinder. Det är en bra screening eller prov bambu hardy i USDA zoner 6 till 10. De skördade käppar är mycket stark och tålig, användbar för att bygga och hantverk.

Vindskydd Bamboo

Vindskydd bambu, Bashania fargesii, växer upp till 25 fot hög med culms 2 inches tjocka. Denna mångfald är mycket flexibel men stark i vinden, med tjocka, långa blad. Det är en kör bambu, med en stark rhizom system som styr erosion och sprider sig snabbt. Det är hardy i USDA zoner 7 till 10.

Grön Temple bambu

Grön Temple bambu, semiarundinaria fastuosa, är en stor härdig bambu som växer upp till 35 fot hög. Den har en upprätt växtsätt och är hardy i USDA zoner 6 till 10. Det är mycket vindtålig och tolerant mot havet salt luft. Även långsamt att etablera, är det en snabb odlare efter det första året eller så. Grön Temple bambu odlas för höga privatliv skärmar och stora inomhus exemplar.


Relaterade artiklar