Vad orsakar den bittra smaken i mörk choklad?

September 30

Vad orsakar den bittra smaken i mörk choklad?


Choklad är en stapelvara i godisbranschen och mörk choklad är inget undantag. Den som har ätit mörk choklad kommer att märka en fundamental skillnad i smak från mjölkchoklad eller vit choklad. Orsaken ligger i mörk choklad är huvudingrediensen: kakao. Även om mörk choklad kan vara alltför bitter för vissa smaker, är det viktigt att notera att kakao har en hel del fördelar. Att förstå vad kakao är och hur det hjälper din hälsa kan ändra ditt perspektiv på choklad.

Cacao

Medan kakao och kakao kan tyckas också, det finns en grundläggande skillnad. Kakao är faktiskt källan till kakao. Det är ett träd som finns i tropiska områden, såsom Sydamerika, Sydostasien och Västafrika. Dess frön skördas för att framställa kakao, den ingrediens som gör mörk choklad bitter. Fröna, eller bönor, eftersom de är mer allmänt kända, tas bort från träden, täckt av bananblad, sedan lämnas att jäsa. Kakaobönoma skickas sedan till chokladproducenter över hela världen.

Kakao

När du tänker på kakao, kan du tänka dig ett finmalt, brunt pulver som kan köpas i en livsmedelsbutik. Detta är slutprodukten av skördeprocessen. När kakaobönor nå en tillverkare, är vissa smaker och kryddor läggas. Botten kakao i en halvflytande form pumpas in i en massiv, hydraulisk press. Under detta tryck, kakaosmör, eller fett, avlägsnas. Tvärtemot vad många tror, ​​är kakao inte uteslutande används för chokladprodukter som bakverk och puddingar. I själva verket är det ibland hittas som smaksättning i läkemedel och tobak.

Mörk choklad Vs. MJÖLKCHOKLADKAKA

Det är lätt att se skillnad mellan mörk choklad och mjölkchoklad. Det senare är betydligt sötare, på grund av skillnaden i kakaohalt. Andelen kakao i mörk choklad är vanligen cirka 65 procent. Mjölkchoklad, å andra sidan, innehåller ungefär 30 procent kakao och innefattar mjölkpulver eller kondenserad mjölk. Som ett resultat är mjölkchoklad mycket sötare och krämigare än mörk choklad. Mörka och mjölk choklad innehålla andra ingredienser, såsom socker och vaniljextrakt.

Hälsofördelar

Under årens lopp har kakao visat sig innehålla många hälsofördelar. Kakao innehåller en massa antioxidanter, som förhindrar sjukdom genom att hjälpa kroppen att eliminera toxiner. Kakao är också känt för att minska blodtrycket, stärker hjärtat och kontrollera blodsockernivån. Choklad oroliga för sin hälsa älskare bör välja mörk choklad över sin mer söt motsvarighet.


Relaterade artiklar