Moment Specifikationer för en Chevy 350 motor

April 18

Moment Specifikationer för en Chevy 350 motor


Tillverkare fastställa specifikationer för dess komponenter, såsom vridmomentspecifikationer, som uttrycks i foot-pounds. För att säkerställa motorstabiliteten måste motorbultarna dras åt eller bultas ned till en viss vikt specifikation enligt tillverkarens anvisningar.

Motorblock

Klockhuset kopplas till motorblocket med 30ft-lb. av vridmoment. Skruva fast ut bultar vevaxeln till motorblocket med 65ft-lb. vridmoment; alla andra bultar som förbinder de två skruv till 75ft-lb. Cylinderhuvudet ansluter till motorblocket med 65ft-lb. De olje pan-till-motor-blocket bult skruvar till 7.5ft-lb. av vridmoment.

Vevaxel

Svänghjulet ansluter till vevaxeln med 60ft-lb. av vridmoment. Bultarna som förbinder remskivan och vevaxeln skruva till 30ft-lb. av vridmoment. Vibrationsdämparen eller navbultarna till vevaxeln vid 60ft-lb.

Övriga specifikationer

Bolt ventilkåpan till topplocket med 5ft-lb. av vridmoment. Termostathuset bultarna till insugningsröret vid 30ft-lb. av vridmoment. Den tändstifts till topplocks kontakt kräver 22ft-lb. För att förhindra läckage, använd 20ft-lb. vridmoment för att ansluta avloppet kontakten till oljetråget.


Relaterade artiklar