Information om Flow Blue Plattor

December 16Flödes blå, eller flugit blå som det ibland kallas, är en form av blå och vit överföring ryckt keramik där en kopp kalk tillsätts till bränning, vilket gör att bläcket att rinna in i glasyr och skapa en mjuk fokus effekt.

Historia

Flow blå plattor gjordes i Storbritannien från 1830-talet och i USA från den andra halvan av 19-talet fram till 1940-talet.

Mönster

The Willow Pattern (med en bro och fåglar som flyger overhead) är vanligt, tillsammans med blommönster och olika marmorerade effekter såsom Swansea Lazuli mönster.

Storlek och funktion

Exempel kan vara allt från små, fina sandwichplattor med fransig kant för användning i eftermiddagste stora skivorna för visning av stekar.

Makers

Flow blå plattor gjordes i Tyskland och Holland, men under första hälften av 19-talet den största delen kom från Storbritanniens Staffordshire krukmakerier och företag som Wedgwood, Davenport och Copeland.

Flödes Blue i USA

En stor del av flödes blå plattor importerades till Förenta staterna under de första åren av landets historia, där de visades på sideboards och används i formella middagar. Men från 1850-talet, hemodlade företag såsom Wheeling, Wharwick och Mercer in på marknaden.

Samla Flödes Blå

Från och med 2010, är ​​intresset för att samla flöde blå centrerad i USA, där det finns ett flöde Blue Internationella Collectors 'Club. Det är mindre populärt på andra håll.


Relaterade artiklar