Roman kostym idéer

March 8

Roman kostym idéer


Vare sig det gäller en toga fest, Halloween eller bara för en rolig utekväll, kan en romersk dräkt krydda upp saker och ting. Som en komplex civilisation som omfattar hundratals år och som spänner över kontinenter, de romerska folket ger många inspirationskällor. Alla vet de traditionella romerska dräkter, men du kan piffa upp ditt parti med intressanta och nya tar på klassiker.

Romerska siffror

Eftersom det romerska riket inte har matematik som ett ämne, enligt modern standard, var romerska siffror ursprungligen användes endast för administrativa och affärsändamål. För en icke-traditionell romersk dräkt, klä dig som romerska siffran X. Köp en vit kropp kostym, och måla en tjock svart rand med början från mitten av magen gå ned framsidan av benen och slutar vid fötterna. Från skärningspunkten på magen, rör sig upp mot kragen ben. Fäst två svarta skumstycken som sträcker sig de översta armarna på "X" upp förbi toppen av huvudet. Om du inte vill engagera sig i ett nummer, kan du måla hela kroppen kostym med olika romerska siffror.

Romerska Chariot

Om du vill klä sig i romersk stil med två av dina vänner, skapa en romersk vagn. Först köpa eller göra en två-person häst dräkten. Bifoga en vagn målad med metalliska romerska symboler, som bär en tredje person klädd som en krigare. För en person, köpa en enda person häst dräkten, fäster vagnen och sätta en skyltdocka, klädd i krigare kläder, i ryggen.

Moderna romerska Gods

Romarna lånat många av deras gudar från den grekiska kulturen. Och även om romerska gudar är vanliga kostym idéer, kan du modernisera gudarna, inbillar dem i andra sammanhang. Till exempel, din Mercury, den bevingade budbärare, kunde kostym införliva mekaniska vingar. Konstruera en Mars (krigsguden) kostym ur kamouflage och moderna krigföring objekt. Du kan också ta romerska gudar till andra inställningar, återföreställa dem i yttre rymden, som västerländsk film tecken eller i den viktorianska eran.

Pompeii Röd

Lava från Mt. Vesuvius begravde staden Pompeji i 79AD, som bevarat mycket av staden för moderna arkeologer. En av de intressanta upptäckter i Pompeji var färgen Pompeji rött. För en kostym idé, vända dig till en bit av romersk konst genom att måla själv med bilder från Pompeji, dekorera de flesta av din kropp i röd-orange färg.


Relaterade artiklar