Hur man botar kött utan natriumnitrit

August 22Torkning kött utan att använda natrium nitriter måste göras noggrant. Nitriter ger skydd mot tillväxt av botulism producerande organismer, agera för att bromsa härskning och stabilisera smak av charkuterier. "Enligt National Center for Home bevaringsprocesser, lägga för mycket nitrit i livsmedel kan vara giftiga för människor." Du måste förhindra snabb nedbrytning genom rötning genom att extrahera vattnet från köttet som det härdar. Gemensam bordssalt (natriumklorid) är den viktigaste ingrediensen för att bota livsmedel. Salt dödar eller hämmar tillväxten av mikroorganismer genom att dra vatten från cellerna i mikroben och köttet.

Instruktioner

• Använd 1/2 pund av havssalt för att täcka en stor färsk skinka eller en stor nedskärning av nötkött. Täck köttet helt med saltet, att använda mer, beroende på mängden av kött som skall härdas. Gnid saltet kraftigt över köttet. Täck behållaren med en gammal, ren handduk. Låta köttet stå under 24 timmar.

• Häng köttet att blöda i 48 timmar efter att ha suttit i salt natten. Skölj inte saltet från köttet.

• Öka ingredienserna i listan material genom att fördubbla eller tredubbla att täcka mängden kött som du kommer att bota. Placera de fyra första ingredienserna i en stor kastrull och sätta lösningen (kallas pickle) till en koka. Skumma ytan av pickle som det kokar, tills all skum avlägsnas. Detta görs på den fjärde dagen av härdning av kött.

• Blötlägg köttet i ättika medan pickle är kylning. Lägg tillräckligt med vatten till vinäger att fullständigt täcka köttet. Detta steg avlägsnar eventuellt kvarvarande blod från köttet.

• Ta bort köttet från ättika och placera den i knipa. Använda vikter, om nödvändigt, för att hålla köttet nedsänkt i pickle. Placera behållaren på kött i ett svalt rum för att härda under sex veckor. När köttet har härdat, koka köttet enligt säkra inre temperatur som anges på en stektermometer. Frysas någon del av köttet inte ätit.

• Rökning köttet, om så önskas, sker efter köttet har härdat. Häng kött för två dagar innan röken med gröna flis. Se till att röken inte gå ut medan köttet bevara. Rök köttet i fyra eller fem veckor, beroende på storlek.


Relaterade artiklar