Kan jag installera Kakel över trä eller plywood golv?

July 7

Kan jag installera Kakel över trä eller plywood golv?


Keramiska plattor är ett populärt golvmaterial. Villaägare som vill installera en ny klinkergolv måste fatta beslut om deras befintliga golvet. Skiktning golv är ibland ett alternativ. Skiktning nytt golv över gamla golv kan spara pengar i början, men bara om det inte skapar strukturell, säkerhet eller kosmetiska frågor.

Underlags Krav

Att lägga keramiska plattor över ett befintligt golv måste det befintliga golvet vara plant, fast och väl bundna till ett undergolv. För att ge en miniminivå av stöd, bör både golvet och undergolvet vara minst 1-1 / 8 tum tjock. Keramiska plattor är ett sprött material och behöver konsekvent stöd underifrån. Någon som står eller går över de keramiska plattorna kommer att tillämpa ojämnt tryck på toppen av plattan och knäcka det.

Trä och plywood Egenskaper

Trä och plywood utgör problem för keramiska plattor golv eftersom trä rör sig och ger inte den konsekventa stöd som klinkergolv kräver. Att lägga kakel, applicera thinset till det befintliga golvet. Den lövträ kommer att absorbera en del av vattnet från THINSet och expandera. Lägg plattorna och thinset torkar som håller plattorna på plats. Senare, släpper trä fukt absorberas från thinset och krymper. Den thinset ligger fast och försöker att hålla brickor i sitt ursprungliga läge, men trägolvet är inte längre i samma position.

Backer Board Installation

Betong hjälpare styrelse har en solid betongkärna. Tillverkarna binder glasfiber på varje sida av brädet. Så här installerar du klinkergolv med hjälpare ombord, fast hjälpare styrelsen att undergolvet. Backer kartongtillverkare instruera installatörer att säkra styrelser tjock plywood. Medan hjälpare styrelse kan sitta ovanpå av en plywoodytan, är den stora skillnaden att hjälpare styrelse inte absorberar vatten, även om plywood under det absorberar och frigör fukt.

Best Practice

Om du har trägolv och du vill lägga kakel, är det säkraste tillvägagångssättet för att ta bort trägolv. Även om inte alla kommer att uppleva skadade plattor när du installerar kakel över trägolv, chanserna är utmärkta. Ta bort trägolvet erbjuder andra fördelen att du kan inspektera underlaget tillstånd.


Relaterade artiklar