DIY tips för refacing köksskåp

August 12

DIY tips för refacing köksskåp


Refacing köksskåp kan bli dyrt. Du kan göra det själv med enkla verktyg och reface ditt skåp för att passa alla stil, från land till viktorianska till modern. En DIY kök skåp refacing projekt kan ta några veckor, men resultatet är ett vackert kök till låg kostnad med din exakta utformningen.

Se till att du och ditt kök är redo

Var beredd på begränsad kök användning för en stund. Rengör alla skåp, så att objekt som lagras inne inte är skadade, inte heller i vägen. Planera din design i förväg, även om det kan ses över när du går. Bestäm vilken stil kök som du vill, till exempel traditionell eller modern, vad din budget är, och hur många timmar du kan investera i projektet.

Arbeta Från toppen till botten

För att undvika att skada redan färdiga delar av ditt kök, göra något ombyggnad från topp till botten. Till exempel, reface överskåp först, sedan ändra din bänkskivan om du planerar att göra det, och först därefter gå vidare till underskåp. Gör allt förberedande arbete, såsom stripp gammal färg, från topp till botten också.

Blanda Enkelt med mer komplexa

Vissa skåp kommer att se helt utvilad med bara ett nytt skikt av färg och ny hårdvara, eller tillsats av självhäftande träfanér, som är lätta att tillämpa. För andra skåp, såsom de som är i ett fokusområde, kanske du vill prova mer speciell refacing, såsom klippa ut i mitten av skåpet och sätta i glas, ett trådbundet galler eller piercade tenn, kantad med trä lister. För att minska kostnaderna och tid på projektet, väljer några skåp för speciella refacing handen och hålla sig till grundläggande renovering för de andra.

Materialåtervinning

Du kan hitta underbara hårdvara på återvinningscentraler eller så kan du återanvända hårdvara från andra delar av hemmet. På samma sätt kan du göra om fronter av köksluckor med material från en loppmarknad. Till exempel kan bildramar fästas på framsidan av skåp i stället för anpassade gjutning, ofta för mycket mindre.

Var uppmärksam på insidan av skåp

Refacing utsidorna av köksluckor utgör en stor möjlighet att arbeta på insidan av skåp också, eftersom du redan har rengjort skåp ut, lägga ner damm blad och gjort en hel del prepwork. Reline skåp med nya självhäftande papper eller lägg dekorativa kant hyllor som görs synliga när du lägger glas till skåpdörrar. Överväg att måla insidan av skåp med svarta tavlan färg för ett memo styrelse som du ser varje dag, men hålls out of sight när du stänger skåpdörrarna.


Relaterade artiklar