Så får du en dragkedja i en kuddöverdrag

December 21Gör en blixtlås kudde så att du kan ta bort locket när det behövs och slänga i tvätten. Du kan också lägga till en dragkedja till en färdig örngott eller täcka för att dölja kudden insidan. Bifoga en dragkedja är inte särskilt svårt, så länge du har en blixtlåsfoten för din symaskin. Använd en bomulls, heminredning vikt eller bomull canvastyg för omslaget om du gör det från scratch.

Instruktioner

• Klipp tyget i två 20-tums rutor om du gör ett omslag från grunden.

• Placera rutorna ovanpå varandra, räta mot räta i. Pin tillsammans längs ena sidan.

• Ställ in stygnlängden på din symaskin till den längsta inställningen. Sy två rutor tillsammans längs nålas sida, 1/2 tum från kanten.

• Vik tygerna från varandra och järn sömmen platt. Lägga zipper, tänder sidan nedåt, på toppen av fel sida av sömmen. Rada upp dragkedjan så att dess tänder löper längs sömmen. Pin på plats. Om du helt enkelt lägga till en dragkedja till en färdig örngott eller lock, packa upp blixtlåset och nåla ena sidan till en kant av öppningen. Pin den andra sidan av blixtlåset till den andra kanten på öppningen.

• Ställ in stygnlängden på din dator tillbaka till det normala. Ta den normala pressarfoten och installera blixtlåsfoten.

• Sy på blixtlåset på omslaget, sy längs tänderna på blixtlåset på varje sida av sömmen eller på varje kant av locket. Inte sy ovanpå tänderna. Om du sy dragkedjan till en färdig fall bör det packas upp. Om du syr den till sömmen, bör det kopplas.

• Använd en sprättare att ta bort stygnen från sömmen av från-scratch locket. Packa blixtlåset, sedan vika tyger så att de är på toppen av varandra igen, räta mot räta i. Pin tillsammans på tre blixtlås-färre sidor. Om du har lagt en dragkedja till en färdig fall skjut kudden i, zip upp blixtlåset och du är klar.

• Sy kudde omslaget längs tre sidor, 1/2 tum från kanten. Vrid locket rätsidan ut och skjut en 20 tums kudde formuläret inuti. Zip blixtlåset stängt.


Relaterade artiklar