Consulting analytiker Arbetsbeskrivning

April 25

Consulting analytiker Arbetsbeskrivning


Konsult analytiker, eller managementkonsulter som de är mer allmänt kända, hjälpa företag att övervinna problem vid hanteringen. När företagen blir större och företagen mer komplexa att de inte har ofta resurser att ta itu med förvaltningsfrågor. Managementkonsulter kommer in och föreslå hur en organisation kan förbättra det sätt som det körs, vilket resulterar i bättre effektivitet, en gladare arbetskraft och ökade vinster.

Arbetsbeskrivning

Analytiker heller för sig själva eller arbeta som en del av stora grupper som arbetar för management consulting organisationer. Vissa analytiker är specialiserade på specifika områden av industrin, såsom hälso- och sjukvård, mänskliga resurser, marknadsföring eller informationssystem. En analytiker uppgift är att lösa problem med administrationen lagt fram dem med det företag som anställer dem. De gör detta genom att analysera företagets data, intervjua företagets personal och observera företagets verksamhet. De dokumenterar sedan sina resultat och utarbeta rekommendationer för förändring, som sedan presenteras för ledningen.

Villkor

Konsult analytiker kommer att tillbringa en del av sin tid i sina egna kontor och den andra gången i kontor sin klient. Ibland kommer detta att innebära både nationellt och internationellt resande och analytikern kan vara borta från hemmet veckor i taget. Den genomsnittliga analytiker kommer att spendera mer än 40 timmar per vecka på kontoret, i synnerhet när tidsfristerna nalkas, och kommer inte att kompenseras för den här gången. Med erfarenhet och en stor bok av kontakter, kan vissa konsulter gå frilans, diktera sina egna timmar och att kunna arbeta hemifrån.

Kvalifikationer

En kandidatexamen är den allra lägsta kvalifikationskrav för att bli en konsultanalytiker. Men många arbetsgivare kräver nu deras analytiker har en magisterexamen i Business Administration (MBA), eller många års erfarenhet i branschen företaget specialiserat sig på. Relevant kandidatexamen utbildningsprogram innefattar management, företag, redovisning, ekonomi, statistik, teknik och dator och informationsvetenskap.

Utsikter

År 2008 fanns det 746.900 konsulttjänster analytiker i USA, enligt Bureau of Labor Statistics. Sysselsättningsgraden för detta yrke kommer att öka med 24 procent mellan 2008 och 2018, vilket är högre än det nationella genomsnittet för alla jobb. Detta beror på att industrin och statliga organisationer alltmer söker hjälp utifrån för att effektivisera och förbättra effektiviteten i sina organisationer.

Resultat

Enligt Bureau of Labor Statistics, den genomsnittliga lönen för samråd analytiker under 2008 var £ 47,820. Den högsta 10 procent av de tillfrågade tjänat mer än £ 87.002 per år. Analytiker som arbetade i datasystem och designrelaterade tjänster tjänade mest, följt av de i vetenskaplig och teknisk rådgivning och sedan dem som arbetar i regeringen. Fördelarna är bland annat privata sjukförsäkringar, betald semester, pensionsplaner och bonusar.


Relaterade artiklar