Idéer för Valentine Spel och hantverk för söndagsskolan

September 2

Idéer för Valentine Spel och hantverk för söndagsskolan


Alla hjärtans dag för tankarna röda hjärta lådor med godis, uppstoppade djur och ros buketter. Ursprunget till Alla hjärtans dag är ofta förbises, men har kristna rötter. Semestern är uppkallad efter en kristen präst vid namn St Valentine. Den kärlekstema i samband med Alla hjärtans dag innebär också väl till Söndagsskolans läroplan.

Pappers Hjärta

Papper hjärtan erbjuder en enkel hjärtans hantverk för alla miljöer. Gör hjärtat från kraftigare papper, så stor eller liten som önskas. Om du vill lägga ett religiöst tema, har barnen skriva vassle de älskar Jesus på alla hjärtans hjärtat. Ett annat alternativ är att skriva en bibelvers på hjärtat som avser att älska, såsom Johannes 3:16. Barnen lägga dekoration till hjärtan med glitter, paljetter, band och andra hantverk leveranser.

Hjärta Ängel

Lägg Valentine tema ängel hantverk med hjärtan för att ge kroppen. Bygg papper, filt eller båten skum allt fungerar bra för att skapa hjärt änglar. Varje ängel behöver en stor hjärta för kroppen, två medelstora hjärtan för vingar och en liten hjärta för huvudet. Vrid den stora hjärta upp och ner för att bilda kroppen. Limma den lilla hjärta till det för huvudet. Limma två medel vingar på baksidan av hjärtat kroppen i sidled. De två bulor på toppen av hjärtan skapar vingarna. Barnen kan lägga ansiktsdrag, sträng hår och andra utsmyckningar som önskas hjärt änglar.

Kärlek Ball Toss

Detta Söndagsskolan Spelet fokuserar på kärlek, vilket gör den idealisk för Alla hjärtans dag. Dela upp klassen i två lag. Ge lagen ungefär fem minuter att prata om de människor de älskar. Föräldrar, syskon, mor- och farföräldrar, mostrar, farbröder, kusiner och vänner kommer vanligast att komma upp i den här diskussionen. Låt lagen ytterligare fem minuter för att diskutera hur de kan visa dessa människor att de älskar dem. Detta kan inkludera kramar, säger "Jag älskar dig", lyder föräldrar, läser till en yngre syskon eller rita en bild för personen. Uppmuntra dem att vara kreativa och tänka på så många idéer som möjligt. Medan kreativitet räknas, bör idéerna också vara saker som barnen verkligen kan göra. Lagen ställer upp inför varandra ungefär 5 till 10 fot isär. Kasta en softball till en spelare. Han delar ett sätt en person kan visa sin kärlek till andra. Han kastar sedan bollen till en spelare på det andra laget, som delar en av hennes lagets idéer. Barnen kasta bollen fram och tillbaka, dela sina idéer. Lagen får en poäng för varje enskild idé. Laget med flest poäng i slutet av spelet vinner.

Word Scramble

Word blandar erbjuder en lugn spelidé för en söndagsskoleklass. Välj flera bibelverser eller religiösa sånger som relaterar till kärlek. Förvränga orden i varje vers eller låttitel. Barnen avkoda ord för att konstruera bibelverser och låttitlar. Ange en tidsgräns för denna verksamhet att lägga till en konkurrenskraftig ton. Award en liten påse med Valentine godis eller annan behandling till barnen som de slutför ordet scramble.


Relaterade artiklar