Varför är den hårda lönn bark peeling?

June 18

Varför är den hårda lönn bark peeling?


Peeling bark är en naturlig del av tillväxten av en hård lönn, även om två villkor i samband med vintervädret och skador temperatur alla arter av lönn och påverkar trädets hud.

Sårskorpa

Alla arter av lönn, inklusive hård lönn, erfarenhet peeling bark. Denna naturliga process kallas "sloughing" typiskt uppträder under våren som trädet återupptas växer. De döda vävnaden i de yttre skikten av barken delas så trädstammen kan växa i diameter.

Förfarande

Den inre barken är levande och bildar ett nytt skyddande lager av vävnad som de yttre bark skalar bort. Även om detta är en naturlig del av ett friskt träd, kan två miljöhänsyn också orsaka bark skala.

Sunscald & Frost Spricka

Sunscald och frost spricka utvecklas under vintern i en hård lönn. Symtomen visar typiskt på den sydvästra sidan av trädet. När vintersolen värmer inre bark, omedelbart följt av en återgång till frysning temperaturer, är barken skadas och sunscald inträffar. Frost spricka är resultatet av ett liknande problem som vatten inuti trädet fryser och tinar upprepade gånger under temperaturförändringar.


Relaterade artiklar