Vad är TSH 3 Generation test som används för?

February 17

Vad är TSH 3 Generation test som används för?


TSH, eller sköldkörteln hormon, är det gemensamma namnet används för tyreotropin. Detta är det hormon som utsöndras av sköldkörteln och regleras av hypofysen. När en läkare misstänker sköldkörtelsjukdom, är tredje generationens TSH testa de vanligaste på grund av dess noggrannhet jämfört med första och andra generationens test - skära därmed ner på behovet av att göra uppföljning blodarbete.

Första generationens och andra generationens test

Första generationens thyroidtest inte längre används eftersom deras träffsäkerhet på sköldkörtelhormon är 5 till 10 mu / L, och de missar ofta mild hypotyreos. Första generationens tester användes aldrig av hypertyreos eftersom TSH nivåerna är mycket lägre än testet upptäcker. Andra generationens används fortfarande och med 2010 för att detektera en fungerande sköldkörteln.

Tredje generationens Testing

Tredje generationens tester den vanligaste och med 2010 på grund av lägre detektionsgränser av TSH i blodet. Tredje generationens tester används, med noggrannhet, för att detektera både hypertyreoidism och hypotyreoidism och används för att detektera sköldkörtelproblem hos nyfödda. Detta test används också av läkare för att bestämma mängden av ersättnings levotyroxin att förskriva.

Annat Diagonostic Testning

Det finns ytterligare tester som en läkare kan använda för att hjälpa avgöra sköldkörtelsjukdom, hur illa det är, och vad som orsakar det. Ofta läkare kommer att beställa en fullständig sköldkörtel panel som inkluderar alla uppföljningsblodarbete. Gratis tyroxin T4 är den aktiva formen av tyroxin och ger en större bild av hur kroppen använder hormon än ett tredje generationens TSH-testet. Gratis T4 tester beställs vid en onormal tredje generationens TSH-testet kommer tillbaka onormal. Gratis T3 används för att diagnostisera hypertyreos samt övervakning hyperthyroid patienter och deras medicinering. Om hypertyreos diagnostiseras, kommer radioaktivt jod avbildning göras.


Relaterade artiklar