Fastställande av kalorier i fruktjuicer

March 20

Fastställande av kalorier i fruktjuicer


Inte alla fruktjuicer är tillverkade av 100 procent frukt. Detta och andra faktorer kan påverka kaloriförbrukningen i din juice. Om du letar upp kalorier oberoende av din juice etikett, se till att du jämför rätt typ av juice, som juice från koncentrat har tillsatt vatten, och vissa juicer har socker eller andra sötningsmedel tillsatta, vilket kan öka kalorier per portion.

Kalorier

En livsmedels kalori är den mängd energi som du får från din mat. Specifikt är en kalori den mängd energi som behövs för att värma 1 kg vatten med en enda grad Celsius. I mat, innebär detta att den mängd energi som du får när din kropp omvandlar mat till glukos, sockret kroppen använder som bränsle.

Metod

Kalorier var en gång bestämdes genom att bränna matar att se hur mycket av maten var tvungen att höja vattentemperaturen den nödvändiga graden. Kalorierna i moderna juicer bestäms med hjälp av standardiserade beräkningar. Proteiner och kolhydrater har vardera 4 kalorier per gram, och fetter har 9. kalorier i fruktjuice bestäms genom att multiplicera mängden kolhydrater, fett och protein i frukterna av deras respektive standard kalorier. Fiber kalorier kan dras av från den totala kalori eftersom kroppen inte bränna fibrer, konstaterar en artikel i Scientific American.

Fördelar

Kalorier är inte den enda faktorn som avgör de friska aspekterna av mat. Din 240ml (8 oz.) Glas 100 procent apelsinjuice har 112 kalorier, enligt US Department of Agriculture National Nutrient Database, men det har också 1,74 g protein, .5g av kostfiber, 27 mg vardera av kalcium och magnesium , nästan 500 mg kalium och hälsosamma doser av vitamin A, C, E och flera B-vitaminer. Andra färska, 100 procent ren juice har också liknande förmåner.

Portion

Portionsstorlek spelar också en roll i ditt kaloriintag. Juice är ofta förpackad i 330 ml och 500 ml flaskor, med kalorierna som anges per portion på etiketten. Men (. 4 oz) servering av 100 procent fruktjuice är lika med ett USDA-rekommenderade frukt servering en 120 ml, enligt US Department of Health; andra källor kan överväga 200ml eller 250ml en enda portion juice. En flaska som listar 90 kalorier per portion men innehåller 2,5 portioner kommer att ge dig 225 kalorier från en enda dryck.

Hem Bestämning

Om du pressa din egen saft hemma, kommer du inte ha en etikett att förlita sig på information. Du måste använda en ansedd kaloriräknare bok eller USDA: s National Nutrient Database nätet för att hitta kalori och annan näringsinformation.


Relaterade artiklar