Tips om att välja en elektroakustisk gitarr

June 17

Tips om att välja en elektroakustisk gitarr


Det finns många märken av Kustiska elgitarrer på marknaden idag. De varierar i pris från under hundra dollar till flera tusen dollar. Välja en akustisk-elgitarr bör inte grunda sig på enbart priset, dock.

Storlek spelar roll

Akustiska elgitarrer finns i flera storlekar från tunna "grunt skål" modeller till fylliga konsert modeller. Människor i mindre resning kan hitta en konsert stor gitarr för stort och besvärligt för dem att spela. På samma sätt kan en student stort gitarr känna sig liten och bräcklig till en stor vuxen. Innan vi ser på en gitarr, måste man överväga gitarrist som kommer att spela det. Om denna person spela professionellt, välj sedan en big-namn märke gitarr som Gibson, Taylor eller Martin. Dessa gitarrer har stor ton och känsla och visa publiken konstnären menar allvar sitt hantverk. Om personen är nytt för gitarr, plocka ett instrument som känns bra och låter fint, men inte bryta banken. Det måste finnas en balans - du vill gitarr att spela bra och sist, men du vill inte ha en dyr instrument sitter i garderoben och samlar damm. Fender, Ovation och Yamaha gör god kvalitet billiga akustiska elgitarrer.

Extrafunktioner

Akustiska elgitarrer måste utvärderas på sin ton med och utan användning av en förstärkare. Några av de faktorer som påverkar tonen är skogen som används för att göra gitarr, användningen av kompositmaterial och formen på gitarrkroppen. Många akustiska-elektriska gitarrer har ombord aktiv elektronik som gör gitarristen att forma ljudet när förstärks. Gitarrer med aktiv elektronik kan kosta mer up front; kan emellertid den aktiva elektroniken eliminera behovet av pedaleffekter spara sina ägare pengar i det långa loppet. En av de viktigaste åtgärderna för en akustisk-elgitarr är åtgärden. Åtgärd är en term som anger höjden av strängarna i förhållande till greppbrädan. Om åtgärden är alltför hög, måste gitarristen använda mer tryck för att trycka strängen till bandet, vissa gitarrist hitta denna obekväma. Om åtgärden är för låg, kan detta leda till att gitarren att surra när en sträng eller strängar strummed.

Välj vist

Aktiv elektronik, sällsynta träslag och kompositmaterial menar inte en sak om gitarren inte känns bra i dina händer. Den viktigaste funktionen måste man tänka på när man köper en gitarr är hur den spelar. Om åtgärden är för hög eller halsen för bred och du hittar instrumentet svårt att spela, då är det helt enkelt fel instrument för dig.


Relaterade artiklar