Hur man rengör Pond Filter

October 7En damm filter cirkulerar hälsosamma bakterier i en damm. Dessa bakterier omvandla ammoniak kvar i dammen till nitrat. Ammoniak orsakas av ruttnande avföring, matrester och andra organiska ämnen. Hälsosamma bakterier är nedsänkta i dammen som vattnet pumpas genom filtret. Rengöring av filtret bör göras i begränsad omfattning eftersom det stör den naturliga och nödvändiga bakterietillväxt i dammen.

Instruktioner

Hur man rengör Pond Filter

• Övervaka filter för att se om rengöring är nödvändig. Rengör filtret endast när en obstruktion av vattenflödet sker. Många gånger filtret kan behöva rengöras efter vintermånaderna. Rengöring av filtret i början av våren ger naturliga bakterier tillräckligt med tid att återbefolka. Ett fall rengöring kan behövas om löv och annat material att falla in i dammen, släppa skadliga ämnen och fylla dammen med skräp. Ju mer mogen en dammens vattenfilter blir, desto mer naturliga och hälsosamma bakterier släpps ut i dammen.

• Ta bort filtret och placera i en hink med damm vatten. Använd inte kranvatten. Kranvatten innehåller klor som kommer att döda de naturliga bakterier.

• Ta isär filtret och hitta hindret. Rengör endast de områden som hindrar vattenflödet. Med hjälp av en liten borste, leta efter alger och annat material och ta bort. Byt ut slitna eller strimlade bitar av filtret. Pads och svampar bör återgå till ursprungliga färg när sköljs --- om inte, byt ut.

• Sätt ihop filtret och testa. Se till att inga läckor eller hinder förekommer. Testa dammen vatten och ersätter alla bakterier som kan ha gått förlorade med bakteriella tillsatser som finns i djur eller damm leverans butiker.


Relaterade artiklar