Sovrum stilar av 1930-talet

August 30Sovrum på 1930-talet hade ofta en stilrena jordnära ton och var känd för sina geometriska mönster och enkel estetik. Förekomsten av en enkel estetisk på 1930-talet berodde både periodens konst influenser och ekonomiska faktorer som förbättrad storskalig produktion av hushållsartiklar såsom möbler. För vissa, design känslor inte var en prioriterad fråga, eftersom 1930-talet, som ofta kallas de Dirty 30s, var en tid av ekonomisk omvälvning och personliga svårigheter. För de fördrivna av händelserna på 1930-talet, alla sovrum de hade turen att ha skulle sannolikt ha en spartansk inredning snarare än någon specifik stil.

1930 tidsperiod nummer Färgscheman

I hemmen av mellersta och övre klassens medborgare, mörka färgerna var utseendet på eran. Earthtones, såsom kaffe brunt och coola krämer, dominerade stora delar av estetisk design med blixtar av färg som reserverats för mindre intrikata träffar med övergripande syftet är att dra betraktarens öga. Systemen 1930 sovrum färg gjort betydande användning av ljus och skugga för att ge extra djup karaktär. Genom 1930-talet, elektriska hushållsfunktioner, såsom belysning, blev allmänt tillgängliga för medelklassen, och deras design blev raffinerad till den punkt där belysningen var lättare integreras i heminredning. Den samlade effekten var en mörk och lynnig men mysig look. Överkast och klädsel generellt matchade de mörka färgscheman för de andra aspekter av rummet, även om djupa, rika röda var också favorit val för tyg i en tid präglad.

Syntetisk Decor på 1930-talet

Möbler av 1930-talet var fortfarande till stor del består av kvalitets lövträd samt våren och bomull fyllda klädsel. I en inställning sovrum, skulle detta i allmänhet innebära lövskog konstruerade sängramar och sidobord, köksskåp och make-up står - allt i djupa rika nyanser. Syntetiska fibrer, såsom plastderivat, höll på att bli mer och mer vanligt på 1930-talet. Specifika produkter, såsom polystyren och akrylharts, hade precis kom ut på marknaden, vilket innebär att vissa plastföremål som skulle i modern design anses ganska pråliga, såsom akryl lampor, då kan ha varit föremål status eller på annat sätt anses kvalitetsmöbler. Polyeten, en av de mer hållbara och vanligaste moderna klassiska material, inte var ännu uppfunnit; så när man utformar en period specifika 1930 sovrum, ta hänsyn till vilka syntetiska material fanns på tiden.

Art Deco: en utveckling av jugend och engelsk Design Känsla

Art Deco utvecklats från två separata skolor inflytande. Den första är den viktorianska stylings i engelska, och den andra var jugend rörelse som har sitt ursprung i Frankrike. Den viktoriansk stil, när dekonstrueras till dess enklaste aspekter, värderar främst en balans mellan komfort och utsmyckade hantverk. Däremot jugend möbler infördes av den franska var mycket utsmyckade, ibland till en nivå av ogenomförlig, även om det också visat en hög grad av skulptur-liknande hantverk i träsnideri, såsom de gemensamma lövdesigner av stilen. Art Deco, däremot bort många av de lättsinniga, utsmyckade aspekter från både äldre stilar medan de rena formerna och bekväma pragmatism. Delvis, var efterfrågan på dekorativa och konstnärliga möbler drivs av en stark amerikansk medelklass 1925 då Art Deco-stil formellt tillkännagavs av den franska Exposition Internationale; dessa konsumenter försökte efterlikna dyrare möbler tillgängliga för de rika. Även designen känslighet uppstod som en mimik andra stilar, det så småningom utvecklades till en mer utbredd och distinkt stil.

Industri Drives Bakom Art Deco

Så mycket som möbel- och designbranschen på 1930-talet försökte popularisera bilden av Art Deco, var det i grunden en stil baserad på bekvämt massproduktion. De förenklade massproduktionsprocesser av tiden gjort mycket utsmyckade arbete ett extremt dyrt; Därför, en estetisk enkelhet var inte bara en fråga om stil utan en fråga om kostnad övervägande och god affärssed. Till exempel tar det betydligt längre tid att trampa upp en enda utsmyckade soffa än det gör att bara såg och sand det för en ren, geometriskt utseende. Samma utformning vederlag tillämpas på en stor del av inredningen och möbelindustrin på tiden, vilket gav upphov till en mängd enkla, rena fodrade och praktiska föremål hittades på 1930-talet sovrummet.


Relaterade artiklar