Hur man avgör om ett underhållsfritt bilbatteri är dåligt

July 13

Hur man avgör om ett underhållsfritt bilbatteri är dåligt


Vad betyder "underhållsfria" betyder på din bil batteri? Betyder det att du måste kassera den om det går död? Nej, det betyder bara att du inte behöver tillsätta vatten till det på regelbunden basis. Batterierna i bara 20 år sedan krävs vatten tillsättas på en regelbunden basis. Om du har ett problem med din underhållsfritt batteri, kan den testas för att avgöra om det kan renoveras eller bytas ut. Detta test kräver vissa grundläggande elektriska verktyg samt gemensamt hushåll verktyg och kan göras hemma.

Instruktioner

• Öppna huven på bilen och ta bort batterikablarna med en skiftnyckel. Ta den positiva (+) röda kabeln först sedan den negativa (-) svart kabel. Lyft ut batteriet ur brickan och placera den på en arbetsbänk.

• Sätt på skyddsglasögon och gummihandskar. Rengör batteripolerna genom att placera ett batteri efter renare på varje batteri inlägg sedan vrida den fram och tillbaka tills stolparna är rena och ljusa.

• Anslut en belastning testare till batteriets positiva terminal först därefter till den negativa inlägg. Den positiva inlägg är den större av de två och kommer att markeras med ett plustecken (+). Anslutning av pluspolen först kommer att förhindra gnistbildning. Växla last testare till "TEST" och kontrollera att pilen på mätaren inte sjunker under 12 volt. Om den gör det eller om den sjunker till botten på skalan och inte komma tillbaka, kan batteriet inte sparas och måste bytas ut. Om det står 12 volt, kan det renoveras.


Relaterade artiklar