Hur man skriver ett beskrivande Punkt i tredje klass

August 19

Hur man skriver ett beskrivande Punkt i tredje klass


I tredje klass, skiftar fokus att skriva instruktioner från skapandet av mekaniskt korrekta meningar till produktion av kompletta stycken med ett enda ämne. Vid utgången av tredje klass, kommer studenterna har gått vidare till att skriva flera punkt kompositioner med kopplingar mellan idéer. En komplett och detaljerad beskrivande punkt är en av byggstenarna i framtida skrivutveckling. Studenter behöver lärare att modellera bra beskrivande skrift, och sedan kommer de att vara redo att gradvis ta ansvar för sin beskrivande skrift.

Instruktioner

• Modell hur man skriver ett beskrivande stycke. Välj ett objekt att skriva om och visa upp i närheten av skrivområdet. Tänka högt som du skriver ett ämne mening som beskriver vad objektet är, till exempel: "Det finns en ananas på bordet." I följande meningar, bjuda in eleverna beskriva hur objektet ser ut. Om de ger en enkel mening som "Det har blad," uppmuntra dem att expandera och beskriva vilken typ av blad. Be dem att använda ord för färg, form, storlek och struktur. Visa punkt på ett staffli eller vägg i skrivområdet.

• Brainstorm beskrivande ord för att beskriva färg, storlek, struktur och form. Har eleverna skriva orden på registerkort eller post-it-lappar och sedan gruppera dem under dessa rubriker. Du kanske vill dramatiskt förbjuda ord, som "stora" och "bra", eftersom de tenderar att överutnyttjas. Barnen verkligen svara på en over-the-top förklaringen till att ge upp dessa svagare adjektiv.

• Ge eleverna ett objekt för att skriva om. Låt elevernas beskrivande språk ordet bank för elever som behöver idéer. Uppmuntra dem att röra och diskutera objektet och förbereda sig för att skriva om det.

• Lär barnen att använda en grafisk arrangör för en "hamburgare stycke" eller annan punkt kontur. Detta bör omfatta beteckningar för ett ämne mening, detaljer och en avslutande mening. Du kanske måste lära flera alternativ för en avslutande mening, eftersom det tenderar att vara ett problemområde för många studenter. Vissa val avslutar med ett yttrande, eller genom att beskriva vad objektet används för.

• Redigera punkter för att förbättra beskrivande språk. Antingen ta bort namn från vissa elev stycken, eller ge några lärare skrivna stycken. Ge ut kopior av punkterna eller sätta upp dem på overheadprojektorn, och låt eleverna identifiera beskrivande språk som används och lägga fram förslag om var mer beskrivande språk kan användas. Påminn dem om att syftet med beskrivande språk är att göra ditt skrivande tydligare och mer intressant.

• Låt eleverna skriva ett stycke som beskriver ett objekt, men lämna ut namnet på objektet. Dessa punkter kommer att fungera som gåtor för andra studenter att lösa. Låt eleverna läsa de stycken, självständigt eller i grupp, och gissa vad föremål de beskriver. Denna verksamhet gör det ännu viktigare att beskriva föremål tydligt, så att läsaren förstår allt.


Relaterade artiklar