Hur man berättar skillnaden mellan Cut Glas & Lead Crystal

February 1Kristall och blykristallglas är båda består av glas, men blykristallglas innehåller en extra material som förbättrar briljans av glas. Det hjälper att veta hur man berättar skillnaden eftersom blyglas är vanligtvis högre värde än kristall, och kräver lite mer uppmärksamhet vid rengöring. Blykristall Glas och andra delar har särskiljande egenskaper som du kan testa genom att hålla i handen.

Instruktioner

• Lyft ett objekt kan belysa huruvida din Remmare eller annan pjäs är tillverkad av blykristallglas eller skära glas. Blykristallglas är vanligtvis tyngre än glas. Alla objekt som säljs som full blykristallglas måste innehålla minst 24 procent blyoxid. Jämföra ett föremål av samma storlek, kommer den blykristallglas objektet känner tyngre än sin kristallglas motsvarighet på grund av vikten av det tillsatta blyoxid.

• Om du inte har två likadana bitar för tyngd jämförelse kan du använda dina öron för att avgöra om du har klippt glas eller blykristallglas. Lyft upp objektet och placera den nära örat. Se till första att det inte finns några märkbara sprickor eller brister. Undvik att göra detta test på bitar med antingen eller på annat sätt använda vård och göra detta test långt bort från den skadade delen av glas. Knacka lätt mot basen av objektet med två fingrar, som liknar hur du skulle skjuta kulor, tumme och pekfinger i kläm stängd. När lätt utnyttjas, blykristallglas kommer att producera en varaktig melodisk "ping", men skära glas kommer inte.

• noggrant undersöka biten i starkt ljus. Undersök om insyn i objektet. Avsaknad av färg är ett tecken på kristallen, medan glas kommer att ha några lätta inslag av grönt eller gult. Den ljusbrytning i kristall kan producera en regnbågseffekt. Klipp tydlighet och jämnhet är också en indikation på kristallen, som glas kommer att ha några ojämnheter. Blykristallglas är ofta tunnare än glas, eftersom materialet kan manipuleras under tillverkning för att skapa mer ömtåliga former utan att gå sönder.

• Bekräfta skära glas eller blykristallglas pjäs kan vara lättare med en känd tillverkande företag, år, eller produktionsplats. Om du känner till tillverkarens namn, kan du forskning pjäsen på Internet för att hitta information om objektet, inklusive huruvida det är blykristallglas.


Relaterade artiklar