Hur att dölja en Wood Plugg skruv

January 20

Hur att dölja en Wood Plugg skruv


Skapa en attraktiv yta på träbearbetning projekt kräver dölja fästelement ur sikte. Du kan helt dölja skruvar i trä träpinne med en process som kallas "försänkning", där skruvhuvudet är inställd under ytan av träet. Försänkta skruvar är installerade i en konisk-formad hål skuren in i träet med en speciellt utformad borr. Området över skruven kan sedan förtäckt att dölja skruven och hålet från anblick.

Instruktioner

• Borra ett grunt hål i tappen med den försänkta borr. Borra in pluggen bara tillräckligt långt så att skruvhuvudet kommer att sättas under ytan av träet. Men borra tillräckligt djupt in pluggen så det kommer att finnas tillräckligt med utrymme kvar i hålet, ovanför huvudet på skruven, för att ta emot trä filler. En tumregel föreslår att djupet av den försänkta hålet tre gånger tjockleken av skruvhuvudet. Testa djupet på hålet genom att föra in skruven i det försänkta hålet, med huvudet före.

• Borra ett testhål för skruven i mitten av den försänkta hålet. Använd en borrkrona för pilothålet inte är större än 1/4 av storleken av diametern för skruven. Till exempel, om du arbetar med en 1/2-tums skruv, använd 1/8-tums bit för pilothålet.

• Montera skruven i hålet i tappen med skruvmejseln, tills huvudet av skruv kontakt med botten av den försänkta hålet.

• Skjut trä filler i hålet med fingret. Använd tillräckligt fyllmedel för att fylla hålet till strax ovanför ytan av pluggen.

• Låt trä filler torka. Som fyllmedel torktider kan variera mellan produkttyp och tillverkare, följ noga trä filler är tillverkarens anvisningar. Vid tveksamhet tillåter fyllmedlet att torka i 24 timmar. Sand den torkade fyll plan med ytan av pluggen. Färg eller bets som önskat.


Relaterade artiklar