Hur man kan bli av bränd lukt i en mikrovågsugn

June 18

Hur man kan bli av bränd lukt i en mikrovågsugn


Mikrovågsugnar använder mindre energi och tar upp mindre utrymme än traditionella spisar, så de spelar en framträdande roll i många kök. Burnt dofter från överkokt mat kan tränga din mikrovågsugn. Skrubba insidan uppifrån och ned kan inte bli av med lukten, speciellt om det är på grund av en särskilt potent typ av livsmedel, såsom brända popcorn. Enligt 2008 boken "kvinnodagen Easy House-Hold Tips," om du har en färsk citron och några kryddnejlikor händig, kan du neutralisera även de mest obehagliga lukter.

Instruktioner

• Skala alla klistermärken från huden i färsk citron. Lägg en pappershandduk på en plan arbetsyta, såsom ett bord eller disk.

• Håll citron försiktigt i ena handen och rivjärnet i den andra; Riv citronskal, rör sig över ytan av citron med korta slag. Låt rivna remsor av citronskal falla direkt på hushållspapper för att underlätta insamling. Växla till ett nytt avsnitt av huden när rivjärn helt bort mörka gula yttre skal.

• Mät en kopp ljummet vatten från ditt kök kran och häll det i en 2-cup glasskål. Strö rivet citronskal i vattnet. Skär citron på mitten och pressa saften från båda halvorna i skålen med vatten. Kasta citroner.

• Släpp tre eller fyra hela kryddnejlikor i skålen. Rör vattnet långsamt med en sked för att blanda citronsaft, riven citronskal och kryddnejlika.

• Mikrovågsugn skål med vatten på hög effekt i två till tre minuter. Låt skålen svalna i mikron i 15 till 30 minuter. Ta bort skålen och utanpå rengöra insidan av mikrovågsugnen med en varm, våt disktrasa.


Relaterade artiklar