Hur man lär sig Reggae Bass

May 7

Hur man lär sig Reggae Bass


Reggae är en musikstil som började på 1960-talet i Jamaica, baserat på Ska och rocksteady musikgenrer i regionen. Reggae karaktäriseras och lätt identifieras med hjälp av en tung accent på off beat, vilket skapar en oväntad stress. Detta off beat gör reggae en populär form av dansmusik på grund av den rytmiska spåret det skapar. Basen spelar en viktig roll i reggae och utgör grunden för sin tunga rytm.

Instruktioner

• Bygg basgångar med hjälp av första, femte och oktav tonerna i stor skala. Du behöver inte en djup kunskap om stora skalor för att förstå detta. Håll en viktig nyckel diagram praktiskt samtidigt som man övar. Tonerna av en C-durskalan är CDEFGAB och oktaven C. Om du spelar en låt i denna nyckel, praktik skapar en reggae linje med den första del av skalan (C), den femte anmärkning (G) och C en oktav högre än den första C du spelade. Dessa tre toner kommer att hjälpa dig att utveckla en känsla av reggae och ofta används i populära reggae basgångar.

• Öva en reggaerytm med hjälp av de tre toner som anges. Betona tredje slaget i (bar) musik för att få ljud och känsla egenskap av reggae. Spela roten C, därefter G, då oktav C med stark betoning. Denna rytm liknar en ryckig vals. Om du har en vän som spelar gitarr, öva denna rytm mot en ackordföljd i tonarten C, med din gitarrist spelar C, F och G.

• Palm dämpning är en teknik som kan bidra till att betona rytmen i ditt spel och lägga till en reggae tonal känsla. Gör detta genom att vila kanten av handflatan mot dina bassträngar som du plockar dem. Detta skapar ett slagljud som ofta hörs i reggae. Alternativt lyfta handflatan från strängarna och vila igen, väva samman en semi-slående ljud för att skapa tonala variationer.


Relaterade artiklar