Idéer för en hemmagjord Drip System

January 23

Idéer för en hemmagjord Drip System


Ett droppbevattning system sparar tid och arbete i en trädgård. Med hjälp av en metod för perforerade slangar eller rör, behöver du inte manuellt vatten din trädgård. Många droppsystemkonstruktioner finns, från enkla till komplexa. Genom att förstå hur ett dropp system fungerar, kommer du att kunna designa och bygga din egen.

Sändare Placering

Colorado State University rekommenderar att placera sändarna bredvid rötterna av växter. En emitter kan vara gjord av ett litet rör med borrade hål. Du kan göra din egen genom att borra 1/8-tums hål i antingen 1 / 2- eller 3/8-tums PVC-rör. Kommersiellt beredda sändare finns också. Om du vill ha ett flexibelt system, är perforerade blötläggningsslangar ett alternativ. Du kan placera vattenledningarna ner först, och sedan borra hål nära växterna.

Controller

Regulatorn kan vara low-tech eller high-tech. Du kan vara din egen lågteknologiska controller genom att manuellt vrida dropp system på och av. University of Arizona anger en programmerbar styrenhet kan du ställa in på och av tider, så att du inte behöver manuellt "barnvakt" systemet. För större, mer komplicerade system, kan en styrenhet att ställa in start- och stopptider för trädgårdszoner, kan så olika delar av landskapet få vatten på olika dagar.

Backflöde Förebyggande

Båda universiteten är överens om att förebygga backflöde är nödvändigt. Om av en slump en översvämning eller en vakuumficka inträffar, kan vatten sugas tillbaka in i vattentillförseln. Detta kallas en backflöde. Back-flöde preventers är enkla envägsventiler, och finns på alla VVS leverans hus eller trädgård centrum. Detta är billig försäkring mot förorening av ditt vatten med en tillbakaflöde.

Layout och design

Först måste du rita en ovanifrån av ditt område. Analysera där växterna är, och där du vill att vattnet att flöda. Placera dina dropplinjer i enlighet med och koppla upp linjerna antingen till en styrenhet, eller till utomhus kranen. University of Arizona föreslår flera zoner, så att du kan vattna varje individuellt.


Relaterade artiklar