Grundskolan Uppfinning projektidéer

October 20

Grundskolan Uppfinning projektidéer


Skolprojekt om uppfinningar arbeta över vetenskap, engelska och historia kursplaner. Uppfinnings projekt är också en möjlighet för studenter att praktisera sina resonemang och oberoende tänkande som de skapar sina egna uppfinningar. För äldre elever, kan du lägga till en marknadsföring och affärsutveckling dimension genom att låta eleverna diskutera sätt att marknadsföra och sälja sin uppfinning. Eleverna kan också undersöka hur man uppfinning kan leda till att det skapas fler uppfinningar inom samma område.

Kända uppfinningar

Denna kvalitet skolprojekt på uppfinningar är mycket flexibel. Dela in eleverna i grupper eller par och tilldela var och en period i historien. Studenter sedan forskning viktiga uppfinningar på den tiden och lägga fram en rapport. Eller ge eleverna en uppfinnare forskning. De kunde sedan skriva en pjäs om det uppfinnare. Om du studerar en viss period i historien, till exempel antikens Grekland, tilldela eleverna olika uppfinningar från den tiden till forskning och presentera för klassen.

Bygg en bättre

Denna uppfinning projektet är att äldre årskurs skolbarn. Barn bör ta ett gemensamt ändamål eller uppfinning och tänka på ett sätt att göra det bättre. Tilldela objekt till varje elev, eller låt eleverna välja sin egen. Den ursprungliga ändamål eller uppfinning kan vara ett mycket enkelt och vardagligt föremål, såsom en gaffel, eller en mer komplex uppfinning, såsom en bil. Påminn eleverna om att många uppfinningar kommit till stånd eftersom människor försöker förbättra något. Påpeka att datorer gång tog upp ett helt rum, men människor hålls förbättra dem tills nu kan de hållas i handen. Eleverna kan göra ritningar av deras förbättrade föremål och lägga fram en rapport om det till klassen.

Gummiband Bilar

Detta är ett populärt och kreativ lektion för äldre årskurs skolbarn. Visa barnen hur man gör en grundläggande gummiband driven bil med hjälp av gummiband, kartong och CD-skivor för hjul. Utmana eleverna att ändra konstruktion att uppfinna en bil som färdas snabbt, eller för längre sträckor. När barnen har byggt sina bilar, kan du testa sina konstruktioner genom att ha tävlingar mellan bilarna. Du kan också få barn utforma en bil som kommer att resa för 3 fot när du bär en vikt. Barnen kan uppfinna sätt att bära tyngden utan att det faller av.

Egg Drop

Denna uppfinning projekt fungerar för alla åldrar av betygs skolbarn. Ge varje barn ett rått ägg och ett stort utbud av olika material, såsom papprör, papper, engångskoppar, bomullstussar, wellpapp, jordnötter styrofoam packning och raklödder. Utmana barnen att uppfinna en behållare för ägg, eller en enhet som en fallskärm, som gör det möjligt för ägget att överleva en nedgång från skolan taket eller en lång stege utan att brista. När barnen har gjort sina behållare, kan du släppa dem alla och avgöra vilka som fungerade bäst.


Relaterade artiklar