Cowboy tema VBS Idéer

July 30Den västra ideal den amerikanska cowboy visar män som står högt, göra det som är rätt oavsett faran eller personliga uppoffringar och som hjälper hjälplös. Kristna, som cowboys, får lära sig att göra samma sak. Med hjälp av en cowboy tema hjälper barn lära sig grundläggande kristna värderingar som de "sadla" för semester Bible School.

Cowboylogo

Medan cowboys kan vara temat för VBS, måste du också kapsla in detta tema med en beskrivning eller rolig logotyp som "Frälsnings Ranch" eller "Ridning Range för Jesus." När du väljer en logotyp, anser fokus du planerar att använda för VBS-programmet. Om fokus ligger på Jesus vakar över oss som en herde vakar över fåren, tänka i termer av hur cowboys vaka över boskapen. Sedan "Riding the Range för Jesus" fungerar. Om fokus ligger på att dela Guds budskap om frälsning och hopp med andra, använda "Frälsnings Ranch." För dem som deltar, print T-shirts med denna logotyp samt den viktigaste bibelversen valt för veckan. En "Wanted" listan skickas hem innan VBS förklarar temat och uppmuntrar barn att klä upp, om de vill, som cowboys och cowgirls. Denna lista berättar också föräldrar, vad, om något, barn är att få när de går VBS.

Ranch Style

Under dörröppningar, hänga en lariat --- cowboy är lindade rep. Mot den övre delen av det lindade rep, hänga en cowboyhatt. Du kan lägga till dessa arrangemang nyckel versen för veckan. I varje klassrum, skapa ett diagram på en anslagstavla eller på affischen ombord för att lära den dagliga minnes versen. Använd cowboy symboler, såsom ett par cowboyboots, cowboyhatt, en lariat, en sadel eller ens en häst som en markör. Gör dessa olika för varje klass. Dekorera styrelse hörn med cut-outs av markörerna som används för den klassen. Till exempel, om din klass kommer att använda hästar som enskilda markörer, lägga till vilda hästar eller cowboys och cowgirls på hästar i hörnen av styrelsen. Lägg Fencepost utskärningar runt ramen. Lägg minnes verser som kan dras för veckan med den första dagens vers mot botten och sista versen uppåt. Varje dag kan de som lär versen flytta sin markör till denna vers. Ge priser för att lära varje vers, med ett särskilt pris för dem som lär sig alla verserna.

Cowboy Armor

Efesierbrevet 6: 10-18 talar om att sätta på hela Guds vapenrustning. Översätt detta till växeln bärs av cowboy. Som ett objekt lektion för en eller flera nätter, visar att vad en cowboy bär har en viktig funktion, och relatera rustning Efesierbrevet till dessa ändamål. Cowboy bälte blir bandet av sanning; västen blir Guds rättfärdighet. Sätt på cowboyboots som en symbol för en beredskap för att sprida Guds goda nyheter för fred, medan käkar bli trons sköld på grund av deras skyddssyfte. Den cowboyhatt fungerar som frälsningens hjälm och Bibeln fungerar som alla skydd som behövs. Säg till barnen de behöver alla delar av redskap att vara folkets Gud vill att de ska vara.


Relaterade artiklar