Smärta piller identifiering

March 5

Smärta piller identifiering


En smärta piller är en smärtstillande som lindrar smärta. Smärta kommer i många former-nerv, muskel och allmänna värk i kroppen-kräver olika doser och styrkor smärtstillande. Värktabletter varierar från lindriga till kraftiga styrkor. Smärta piller måste användas på rätt sätt för att undvika farliga biverkningar.

Över disken

Over-the-counter (OTC) värktabletter kan köpas direkt från hyllan i livsmedelsbutiker, apotek eller allmänna marknader. Paracetamol och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) är de allmänna OTC smärtstillande. Paracetamol och NSAID minska feber och lindra smärta från muskelvärk och stelhet. NSAID hjälper även till med smärta i samband med inflammation (svullnad) och irritation.

Recept

Receptbelagda värktabletter inkluderar kortikosteroider och opioider. Föreskrivna kortikosteroider minska smärta från inflammation genom att hjälpa till med svullnad, rodnad, klåda och allergiska reaktioner. Kortikosteroider används för att behandla allergier, astma och artrit. Opioider används för akut smärta och bör tas bara på kort sikt. Opioider inkluderar morfin, fentanyl, oxikodon och kodein. Dessa piller är bra för svår smärta, till exempel, opioider hjälpa till med smärta efter operation.

Anti-depressiva

Anti-depressiva piller stöd smärtlindring genom att justera nivåerna av neurotransmittorer-naturliga kemikalier i hjärnan. Anti-depressiva används i smärtlindring inkluderar selektiva serotoninåterupptagshämmare (SSRI), tricykliska antidepressiva och selektiva serotonin och noradrenalinåterupptagshämmare (SSNRIs). Dessa läkemedel fungerar med den naturliga anpassningen av kroppen för att kontrollera smärta. Anti-depressiva medel kan användas för kronisk smärta. Exempelvis kan låga doser av antidepressiva piller användas för personer med migrän eller svår menstruationssmärtor. Anti-depressiva används som smärtstillande måste tas under loppet av tid att bygga upp smärta motstånd.

Överväganden

Innan något smärtlindring rutin, är det viktigt att rådgöra med lämplig medicinsk personal. Rådgör med sjukvårdspersonal för att diskutera den bästa smärthantering program i enskilda fall. Man bör aldrig ta familj eller väns receptbelagda värktabletter eftersom de kan orsaka negativa bieffekter.

Bieffekter

Alla smärtlindring piller kan ha biverkningar som kan vara allvarlig om medicinen inte används på rätt sätt. Paracetamol och NSAID kan orsaka allvarliga magproblem och möjliga magen blödning i fallet med överanvändning. Receptbelagda värktabletter är potentiellt beroendeframkallande och kan orsaka illamående, förstoppning, klåda och andningsproblem. Anti-depressiva kan orsaka dimsyn, muntorrhet, trötthet och huvudvärk.


Relaterade artiklar