Diabetes måltider för barn

August 22

Diabetes måltider för barn


Diabetes är en sjukdom där kroppen antingen inte producerar insulin eller insulin i otillräckliga mängder för kroppens behov, drabbar barn och vuxna över hela världen. Även diabetes kan behandlas med insulininjektioner, medicinering och livsstilsförändringar, måste det finnas ändringar av persons kost. För barn, kan dessa förändringar ses som orättvist eller till och med beröva. Därför är det upp till föräldrarna att utforma diabetes vänliga måltider som deras barn kommer att älska.

Allmänna riktlinjer

Diabeteskost har typiskt flera riktlinjer. Enligt Kidshealth, måste en diabetiker måltider beakta kolhydrater, för att hjälpa barnet att hålla insulinnivåerna i schack. Detta innebär att uppmärksamma kolhydratrika livsmedel - såsom pasta och bröd. Föräldern måste också titta på barns sockerintag, socker spikar blodsocker. En förälder bör begränsa sötsaker - såsom kakor och läsk.

Frukost

Inget barn ska klara sig bra i skolan utan en stabil frukost. För barn med diabetes, kan salta frukostar ofta vara mer optimal än söta sådana - för att inte tala friskare. I stället för söta barnens spannmål, anser frukost burritos, ägg-korv smörgåsar och omeletter. Fyll dessa måltider med grönsaker, liksom. För barn som gör ber sötare frukostar, se till att alla kolhydratkällor är komplexa. Exempel av söta, men inte uppätet, frukostar är havregrynsgröt med frukt och nötter; fullkornsvete pannkakor toppat med keso; Grekisk yoghurt med frukt och nötter, och mer traditionella hälso spannmål. I stället för saft - som innehåller höga halter av både naturliga och tillsatt socker - välj mjölk, te eller vatten.

Lunch

Vid en skollunch, kan barnen känna sig obekväma om sin måltid är alltför annorlunda än sina vänner ". Men det är lätt att konstruera diabetes vänliga luncher som barnen inte har några betänkligheter om att ta till skolan. Smörgåsar är alltid ett enkelt alternativ. Men för de berörda med kolhydrater föräldrar väljer ett lågt glykemiskt bröd, såsom Hesekiel bröd, som är gjord av grodda kärnan. Undvik sockerhaltiga uppslag, såsom gelé, och välja mer salta smörgåsar med kryddor som senap. Perfekt smårätter inkluderar morot och selleri, frukt och bakade chips.

Middag

Diabetic vänliga middagar är lätta att tillreda, och är lite annorlunda från "vanlig" mat. Bara försöker tjäna färre hög glycemic kolhydrater. Till exempel, om familje spaghetti natten, välj en fullkornspasta och se till att såsen är låg sockerhalt. Kött, grönsaker och fiber stärkelse - såsom sötpotatis - är perfekt val. Även pizza kan vara en vinnare med fullkorns pizzadeg och friska grönsaker och kött för pålägg. Så länge det finns tillräckligt med proteiner och fett i varje måltid, regelbundna kolhydratbaserade livsmedel - såsom bröd och potatis - bör inte utgöra ett problem.

Efterrätt

Många barn känner sig berövade när de inte längre kan äta glass, kakor och kakor på en regelbunden basis. Lyckligtvis finns det många söta desserter som är låg sockerhalt. Frukt med yoghurt eller verkliga vispgrädde är ett enkelt, lätt alternativ. Bakade varor som tillverkats med lägre glykemiskt mjöl - såsom mandelmjöl - och nonglycemic påverkande sötningsmedel - som stevia - är ett bättre val för hemlagade godsaker. Butikshyllorna är också kantad med sockerfria alternativ till kakor, kakor och glass. Om du inte är orolig med konstgjorda sötningsmedel, kan dessa göra fasta dessert alternativ.


Relaterade artiklar