Så här testar lysrörsarmaturer

January 29

Så här testar lysrörsarmaturer


En fluorescerande ljus är ett rör fyllt med en gas som skapar ljus när elektricitet körs genom den. De don på sidorna av lysröret styr intensiteten av den el som flyter genom lampan att excitera kvicksilverångor. När förkopplingsdon funktionsfel ljuset kan flimra eller göra ett högt surrande ljud. Testning kan vara nödvändigt för att bestämma om de förkopplingsdon är dåliga och behöver bytas ut.

Instruktioner

• Kontrollera att det finns ström går till armatur innan du gör ytterligare felsökning. Inspektera säkringsskåp på rummet för att se till rummet tar emot el.

• Kontrollera glödlampan, efter mörka fläckar nära ändarna. Mörka fläckar tyder på att lampan är trasig och behöver bytas ut.

• Tryck på sonderna för din multimeter mot de två stiften kommer från slutet av ljuset för att kontrollera om det finns kontinuitet mellan de två. Om det inte finns någon kontinuitet elektrod är dåliga.

• Placera lysrör i en fluorescerande fixtur du vet fungerar om ovanstående tester inte tyder på att lampan är dåligt. Det kan finnas en gasläcka som inte kan detekteras. Byt ut glödlampan om det fortfarande inte fungerar.

• Öppna inneslutningsdelen av fluorescerande fixturen att exponera ballast. Leta efter läckande olja. Läckande olja innebär ballasten ska bytas ut. Håll en multimeter till högspänningssidan av ballasten (anges på kopplingsschemat på ballasten) och test för kontinuitet. Byt ballasten om det inte finns någon kontinuitet.


Relaterade artiklar