Effekterna av koffein på växternas tillväxt

December 18Eftersom växtvärlden skapar koffein, verkar det en rimlig möjlighet att en anläggning tillväxt kan dra nytta av dess direkta tillämpning. År 2003, biologistudenter vid Michigan State University testade denna idé genom att lägga koffein till en konsekvent vattning rutin fält senap (Brassica Rapa). Deras resultat visar att tillämpningen av koffein direkt till en anläggning (inte att förväxla med att applicera använt kaffesump till mark) är långt ifrån en gynnsam val.

Hämmad Tissue Tillväxt

Vaskulär vävnad i en anläggning som tar emot koffein utvecklar en tunn vägg, vilket gör växtsystemet svagt. Detta resulterar i växtens oförmåga att organisera sin tillväxt på rätt sätt, avgifta oxalsyra och hydrolysera stärkelse som det behöver. Leverans av viktiga näringsämnen i hela anläggningen hämmas av en svag kärlsystemet, vilket gör att växten kan växa långsamt och ofullständigt.

Förkrympta Höjd

Koffein stunts den totala tillväxten av en växt och mest märkbart dess höjd. Växter matas en koffein lösning jämfört med dem som inte är mycket kortare. Detta beror på att koffeinet förmåga att absorbera kalcium, en välbehövlig ingrediens för växternas tillväxt. Dessutom växter emot koffein inte växa löv som enkelt och inte visa framträdande gröna färgen på normal tillväxt.

Altered Fotosyntesen

Tillämpning av koffein påverkar kloroplasterna i en växt. Kloroplaster ta energi från solljus, att inleda fotosyntesen. Spectrometer tester visar att koffein minskar en anläggning förmåga att absorbera ljus, kanske till och med förändra vad pigment anläggningen utvecklas. Pigment är kemiska ämnen som finns i kloroplaster som reflekterar ljus och ger anläggningen dess färg. Växter är gröna, eftersom de inte har ett pigment som absorberar grönt ljus.


Relaterade artiklar