Så här använder du Sports Page i Math Class

December 20

Så här använder du Sports Page i Math Class


Vissa barn får kämpa i matematik klass, men har inga problem efter batting genomsnitt av deras favorit basebollspelare. Yngre barn, under tiden, kanske inte ens inser att matematik är en stor del av organiserad idrott och hjälper att utvärdera prestanda. Lärare kan använda siffror aspekten av sport till sin fördel. Apatiska studenter kan plötsligt bli intresserade av att förstå hur beräkningar relaterar till sin favoritsport. Att en tidning avdelning sport klass är en användbar prop. Den sida sport, i vissa fall, kan fungera lika bra som en lärobok.

Instruktioner

• Visa var statistiken är placerade på sidan sport. De flesta tidningar har en resultattavla sida som innehåller box scores, tabeller och enskilda spelarstatistik. Vissa papper har en sida för varje sport som listar statistik under artiklarna. Till exempel, en tidning National Football League sidan har inte bara berättelser om fotboll, men har ställningar och spel box scores liksom.

• Förklara vad statistiken och siffrorna betyder. En nykomling försöker dechiffrera sport statistik är som någon som försöker förstå ett främmande språk --- det inte vettigt. Ägna lektionstid att bryta ner varje objekt. Till exempel i ställningar, "PF" betyder Points för, eller hur många poäng laget poäng, och "PA" betyder poäng mot, eller hur många poäng laget gav upp.

• Utföra matematiska övningar som bygger på tidningens uppgifter. Låt eleverna beräkna en spelares slaggenomsnitt --- träffar dividerat med at-fladdermöss --- med box scores. Äldre barn kan göra mer avancerade statistik som på-base procentsats, som är hits plus promenader plus drabbats av planen dividerat med at-fladdermöss plus promenader plus drabbats av tonhöjds plus offer flugor. En annan metod är att titta på kommande spel, som anges under ställningar, och beräkna avståndet mellan städerna i kilometer och andra enheter.


Relaterade artiklar