Hur du monterar och isen en Layer Cake

September 21

Hur du monterar och isen en Layer Cake


Tårtor är kakor med flera lager som hålls samman med glasyr, gelé eller annan fyllning. Ibland tårtor alternerande skikt av kakan eller fyllning, såsom att växla mellan vitt och chokladkaka eller glasyr. Att arrangera och isen en Layer Cake, använda särskild omsorg och uppmärksamhet.

Instruktioner

• Låt kakan svalna helt. Använd en tandad kniv för att skära lager så att de är perfekt jämn och platt. Alternativt, skiva skikt med en tråd eller fiskelina. Trimma sidorna av varje skikt med en tandad kniv, så att skikten är helt rak eller rundad, beroende på formen av kakan, vilket gör att kakan lager att stapla jämnt.

• Placera det första lagret på en tallrik eller stå. Fullt frost toppen av det första skiktet, men inte sidorna. Skjut påfrysning i slag från mitten av kakan till kanterna.

• Placera det andra lagret på det första lagret och tryck försiktigt ner det i det första lagret för att platta till lager av glasyr. Vissa glasyr kommer sippra ut på sidorna; undvika att torka bort det. Frost toppen av det andra skiktet. Upprepa det här steget för alla skikt av kakan tills kakan är färdigmonterad.

• Sätt grillspett eller träpinnar i kakan från toppen. Använd två spett för en liten kaka. Använd ytterligare grillspett, vid behov, för större kakor.

• Applicera ett lager av glasyr på sidorna av kakan med hjälp av en tårta kniv. Undvik fullända detta skikt, eftersom den är avsedd att fungera som en smula barriär. Släta områden där överskott glasyr sköts genom skikten pressas samman. Placera kakan i kylskåpet i sex timmar - eller över natten - för att tillåta frosting att ansluta sig till kakan och hårdnar.

• Applicera ett andra lager av glasyr på sidorna och toppen av kakan. Täck toppar spetten. Använd en vinklad frosting spridare för att jämna ut glasyr. Arbete i sektioner uppifrån och ner.

• Lägg till rörledningar eller gränser för lagren och bas, om så önskas, genom att klämma glasyr från ett rör applikator. Slutligen, lägga någon frukt, nötter eller pålägg till kakan genom att placera sådana pålägg för hand.


Relaterade artiklar