Hemlagad guldfisk damm fat filter

September 2

Hemlagad guldfisk damm fat filter


Enkla fat Upflow filter kan förbättra vattenkvaliteten i din damm, och är relativt billigt att bygga. Det finns dock ingen "one size fits all" filterlösning. Storleken på filter fat, densitet av filtermaterialet, och styrkan hos vattenpumpen måste passa storleken av dammen. Experter på akvarium och trädgård leverans butiker kan ofta bidra till att identifiera lämpliga komponenter för ditt system. Rådgör med dem innan du börjar byggandet.

Instruktioner

Avlopps Montering

• Borra ett 2-tums diameter hål i en plan yta på undersidan av cylindern vid eller nära centrum. Sätt i hanelementet av dusch ventilen genom hålet (inifrån), vrider cylindern upp och ned, och skruva på flänsen på utsidan.

• Anslut en armbåge montering på utsidan av dusch ventilen med en kort längd av PVC-rör. Test passar dessa delar --- hela avloppet bör sträcka sig mindre än 8 inches under pipan. Limma dessa bitar på plats och låt torka.

• Anslut kniv ventilen till armbågen på avloppet, med hjälp av en kort längd av PVC-rör. Test passar dessa delar --- kniv ventilen bör placeras nära (eller tidigare) kanten på trumman för enkel åtkomst. Limma dessa bitar på plats och tillåta dem att torka.

• Placera de två betongblock på marken med ca 8 inches mellan dem (längs deras längd). Vrid pipan upprätt och placera den på betongblocken --- placera avloppet mellan blocken.

Inflöde Montering

• Borra ett hål i sidan av cylindern omkring en tum ovanför bottnen. Sätt ett skott passar genom hålet, enligt leverantörens anvisningar. Använd böjlig slang för att ansluta pumpen till utsidan av denna koppling när du installerar filtret.

• Anslut en kort längd av PVC-rör på insidan av skottet montering, med hjälp av adaptrar och PVC lim som behövs --- bör PVC-röret sträcker sig till inom ca 2 inches av pipan centrum. Anslut och limma PVC T kopplingen till slutet av röret i pipan centrum. Låt limmet torka.

• Anslut en armbåge på varje sida av T montering med två korta bitar av PVC-rör. Test passa dessa bitar --- armbågarna bör sträcka sig nästan till kanterna på fat, och bör påpekas horisontellt i motsatta riktningar. Limma dessa bitar tillsammans och låt torka.

Filtermedia

• Lägg till två Matala filter rundor till pipan, placera dem ovanpå inflödet röret. Använd en liten bit av PVC-rör för att stödja botten av inflödesröret vid behov.

• Vik och wad upp fågelnät och lägga till pipan. Nätet bör fylla cylindern till inom en fot av toppen.

• Skär eller bryt plast belysning täckgaller för att passa den inre diametern hos cylindern. Storleken behöver inte vara perfekt --- gallret kommer helt enkelt att hålla nät på plats. Placera gallret i cylindern ovanpå fågelnät.

Overflow (Return) Drain Installation

• Borra ett hål i sidan av cylindern en fot eller mindre under kanten. Sätt ett skott passar genom hålet, enligt leverantörens anvisningar.

• Anslut en kort längd av PVC-rör på insidan av skottet montering, med hjälp av adaptrar och PVC lim som behövs --- bör PVC-röret sträcker sig till inom ca 2 inches av pipan centrum. Anslut och limma en vinklad montering i änden av röret vid tunnan centrum, med den öppna änden vänd uppåt. Låt limmet torka.

• Anslut PVC-rör eller böjlig slang på utsidan av skottet montering, med hjälp av adaptrar och PVC lim som behövs --- detta rör kommer tillbaka vatten till dammen genom gravitationsmatning.

• Anslut pumpen, gör det möjligt för filtret att fylla, och experiment för att hitta optimal skvalpränna placering.


Relaterade artiklar