Hur man använder en elektrisk Test Meter

November 18

Hur man använder en elektrisk Test Meter


Använda en elektrisk provning meter är ett säkert sätt att bedöma problem i dina elektriska apparater. Multi-meter provspänning, motstånd, nuvarande och har andra funktioner beroende på modell och tillverkare. Nyare meter har digitala displayer och en metod för att välja vilken typ av test som du vill utföra och vilken typ av ström (AC eller DC) posten kräver. Mätare ansluter till din enhet med hjälp av mätsladdar, som är färgkodade för att mätaren. Detta säkerställer att du ansluter ledningarna till lämpliga portar på mätaren.

Instruktioner

• Sätt mätarens testledningarna i rätt portar på mätaren. Sätt den svarta kabeln i den svarta porten som är märkt "COM". Anslut den röda kabeln i den röda porten märkt för den kvantitet du mäter. Multi-meter kommer att ha olika röda portar för varje test den har möjlighet att utföra.

• Ställ vredet på mätaren för den typ av test som du utför. De tillgängliga val beror på vilken modell av multimetern du använder, men de flesta har möjlighet att "DC" och "AC" volt, ohm och strömstyrka.

• Tryck på ändarna av testet leder till dina testpunkter. Där du trycker ändarna beror på vilken kvantitet du mäter. Slå av strömmen till enheten innan testet om du testar för kontinuitet och röra leder till enhetens terminaler.

• Läs displayen för att bestämma mätningen. Mätningen som mätaren visar beror på den mängd du mäter.


Relaterade artiklar