Kan en torktumlare temperaturbegränsningsåterställas?

March 10De flesta torktumlare har en termisk limiter eller säkring, som är en värmekänslig säkerhetsmekanism som stänger värme till trumman eller strömförsörjningen till torktumlaren om det överhettas. Tyvärr kan du inte ersätta en termisk limiter när den aktiveras. Det enda valet du har är att ersätta det; torktumlaren fungerar inte ordentligt förrän du gör.

Överhettning

En temperaturbegränsnings initierar endast när lufttemperaturen i trumman når en förutbestämd utlösningstemperaturen, vanligen den punkt överhettning börjar. En torktumlare kan överhettas av flera skäl: begränsat luftflöde, fläktmotor fryser, felaktig termostat eller värmeelement fel. Efter det aktiverar, skär omedelbart värmebegränsnings strömmen till torktumlaren för att avvärja en brand från efterföljande.

Återställ Vs. Ersätt

Även om du inte kan återställa en termisk limiter som har blåst, kan du återställa torktumlare två brytare och återställa värme till trumman och strömmen till torktumlaren. Men efter bränningarna återställs, kommer du fortfarande bara delvis funktion torktumlaren. Till exempel kan det snurra, men inte värme eller det kanske först aktivera bara för att stänga efter några minuter. Du måste byta ut defekta värmebegränsnings att återställa torktumlaren fulla funktion.

Bekräfta och byta

Leta reda på termisk limiter för att bekräfta det har blåst. Det är allmänt tillgängliga genom att ta bort tork rygg luckan. Håll torktumlaren manual till hands så att du kan hänvisa till det för att få hjälp om du behöver det. Leta efter ett kluster av ledningar nära utblåsventilen. Den termiska begränsare är den vita plastkomponent som har två kablar anslutna närmast tråd klustret. Om det är grått eller svart, har det gått en säkring. Nu när du har bekräftat att den termiska begränsnings har blåst, märka varje tråd och försiktigt ta bort dem från de dåliga termiska limiter. Åter den nya värmebegränsnings erhållits från en apparat butik till rätt tråd, och sätt tillbaka den bakre luckan. Torktumlaren bör utföra normalt igen förutsatt att du också upp orsaken tork överhettad, vilket föranledde den termiska limiter för att resa.

Överväganden

Stäng av torktumlare huvudströmförsörjningen innan du öppnar den bakre luckan för att söka efter den termiska limiter. Om du har en gas torktumlare, stänga sin gasförsörjning ventil, alltför. Även ändra en termisk limiter är relativt lätt att göra, försök inte det om du är orolig att tork reparationer. Istället kallar en tork reparation tekniker för att hjälpa dig.


Relaterade artiklar